Followers

18 Ramadhan 1431

Sunday, August 29, 2010

Sabtu semalam acu ke rumah kakak di BTHO, Cheras
tido sana sebab kakak acu datang dari kampung
dengan 4 orang anak sedara acu...
acu bukan seorang diri ke sana tapi bersama dengan Anuar..

pagi tu cuma lepak je kat rumah kakak
layan cite Boys Over Flower...
cite Korea yang tak jemu acu tonton...oh..i Love Gu Jun Pyo

lepas asar, kami semua bersiap2...nak ke KL..
nak berbuka puasa kat sana sekali gus bershopping
sebagai memenuhi permintaan, acu bawa diaorang berbuka di Kampung Baru
on the way ke sana, acu call untuk booking dan order makan
nanti sampai tak de la kena menunggu lama sangat..

sementara nak tunggu waktu berbuka
kami menjamu mata di sekitar Pasar Ramadhan kat situ..
beli bubur kacang sebagai pencuci mulut & juga roti john
pelengkap selera berbuka...

kami bershopping di tempat kegemaran kebanyakan orang
di mana lagi kalau bukan kat Jalan TAR...hehehehe
tapi ada gak orang tak suka sebab sesak...
seperti setiap tahun, beribu-ribu manusia menbanjiri Jalan TAR nie
acu suka ke sini sebab harga nye berpatutan...
yang penting kena pandai tawar menawar...skill nie kena WAJIB ada..hehehe
puas tengok diaorang dapat apa yang diaorang nak...

apa yang acu shopping??? baju raya??? kasut raya?? kuih raya???
emmm....kasut raya je yang dapat...baju nye belum...
macam kelakar je kan dah besar2 pun nak kena beli kasut raya lagi..hehehe
biasa nye acu beli baju raya di deretan kedai baju berdepan dengan SOGO
dah malam kedai2 nye dah tutup...
nampak gaya nye kena la pegi sekali lagi untuk cari baju lak...

kami bergerak balik dari Jalan TAR tu dalam pukul 12 lebih...
bila dah tengah malam manusia dah makin ramai...
harga parking pun dah meningkat naik...huuhuhu

sampai kat rumah kakak, rehat sekejap pastu pun memula kan la operasi
di bantu dengan 4 orang anak sedara acu; Syikin, Fikah, Aini & Mimie

apa operasi nye???? jeng..jeng..jeng...
operasi mengagih agih kan kuih raya mengikut pesanan yang dah dibuat..

tu sebahagian daripada kuih yang dah siap untuk diagihkan kepada pembeli
siap keja pukul 2 pagi...mata dah mengantuk dah...
terus le zzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZz......




5 xoxo:

azieazah said...

Wahh banyaknya kuih raya yg diorder. Meriah bisnes kali ni...

@cu SaYaNg said...

kak Azie::

Alhamdulillah..thn nie rezeki lebih sikit daripada tahun2 sebelum nie.. :)

Nazmi said...

this is one of the cutest blog i've ever encountered. very niceeeeeee! ^^

@cu SaYaNg said...

Nazmi::

thanks dear...salam kenal ;)

jiangjiu said...

Silver Engraving Process & Beauty of Engraved Silverware thomas sabo bracelet What is “Silver Engraving”? thomas sabo bracelets Silver Engraving is the process of incising special messages or names discount thomas sabo bracelet of loved ones on silver products/items like silver candlesticks, cheap thomas sabo bracelet silver christening gifts, thomas sabo bracelet clearance silver anniversary gifts and silver photo frames. thomas sabo Engraving makes the item look outstanding discount thomas sabo and help to create a special gift or feeling. thomas sabo sale ukEngraved Silver products- where elegance meets beauty.Engraving thomas sabo jewellery something memorable on silverware is one of the most thomas sabo silver elegant of keeping a memory alive.