Followers

Jumpa Lagi Di Lain Waktu Ya

Tuesday, October 25, 2011

Rabu 19-10-2011 hari terakhir di Bandung
Seawal jam 9 pagi kami check out dari Patradisa
memandangkan flight kami pukul 4.45 petang (waktu Malaysia)
acu minta Pak Asep bawa kami bertiga menjenguk tapak Trans Studio
Alhamdulillah mujur Pak Asep setuju

Trans Studio tu apa ya?? tak pernah dengar pun sebelum nie
jom kita tengok apa itu Trans Studio

Pernah dengar Universal Studio atau Disneyland??
Trans Studio nie seangkatan dengan tu lah
taman tema yang baru saja beberapa bulan di buka
salah satu tarikan baru di Bandung nie
tak salah acu harga masuk ke Trans Studio nie cuma 200ribu rupiah

Photobucket

Kami cuma bergambar di depan pintu masuk nya saja
sebenar nya Trans Studio nie belum siap sepenuh nya
dilengkapi dengan hotel dan shopping kompleks
hotel nya masih dalam pembinaan
shopping kompleks nya ada yang dah beroperasi

Kalau ada yang berhajat nak pergi
acu nasihat kan better lah pergi tahun depan
insyaAllah tahun depan dah siap operasi sepenuh nya
puas hati sikit...

Lepas bergambar sekeping dua terus gerak ke tempat lain
nak lunch masih awal..acu minta Pak Asep singgah ke Calamus F.O
kebetulan kami lalu jalan yang sama dengan Calamus nie

Uish...shopping lagi??? kata semalam dah habis shopping
biasa lah...nama pun perempuan...nafsu shopping tak pernah hilang
F.O terakhir sebelum bertolak balik dari Bandung nie

Photobucket

Banyak shopping??? tak lah...cuma sehelai pants dan sehelai kemeja saja
dari Calamus kami ke Restoran Simpang Raya
menikmati masakan padang sebagai santapan tengahari kami

Photobucket

Habis makan dalam pukul 12 tengahari terus gerak ke Bandara
sampai sana kaunter pun belum buka

Oh ya sesuatu yang anda semua perlu tahu untuk check in kat Bandara nie
semua penumpang AirAsia kena buat web check in dulu
dah dapat dia punya pass tu baru beratur kat kaunter untuk check in luggage pula

Photobucket

Ha..amik kau...pergi 2 beg saja...balik nya sudah beranak la..hahahahaha
4 beg masuk kargo...2 hand carry...tu cuma shopping separuh hari saja
iskh...iskh...perempuan...perempuan....kan???? hehehehehee

Tepat jam 3.45 waktu Indonesia kami berlepas dari Bandara Hussin
dan Alhamdulillah selamat mendarat di LCCT dalam jam 6.05petang
sampai saja abang ipar acu dah setia menanti
EE ambil acu kat rumah kakak saja...kemudian hantar acu pulang ke Kajang

Tamat sudah percutian singkat acu, kakak dan Fiqa
insyaAllah next family trip bakal menyusul... :)



Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

6 xoxo:

kakcik said...

Tengok Calamus tu, tetiba teringat kat Ice Room. :)

Anaa said...

awat ada gambo tu macam mengembang semacam.. bukan acu, tapi gambo tu... :)..

next trip kemana kita? :)

gadisBunga said...

saya ke bali tahun depan. yey!!!!

@cu SaYaNg said...

kakcik::

a'ah kan...dah lama tak makan kat ice room

@cu SaYaNg said...

Anaa::

hahahahaa...mengembang ikut tuan dia kak...hahahhaaa

@cu SaYaNg said...

GB::

ye ke?? best nye...tahun depan acu fly jauh sikit :)