Followers

Belanja Lagi Ibu...Belanja Lagi

Tuesday, October 25, 2011

Selasa (18-10-2011)

Seawal jam 8 pagi Pak Asep datang ambil kami di hotel
tempat pertama dituju ialah ke Tangkuban Perahu
nie kali kedua acu ke sana [klik sini]
tapi kali pertama untuk kakak dan Fiqa
Satu jam perjalanan kami dah selamat sampai ke sana

Kira nya kami nie antara pelancong terawal yang sampai
tapi tak lama pun kami kat sini sebab penjaja kat sana
terlalu "ramah"....naik takut kami bertiga yang semua nya perempuan

Photobucket

Photobucket

Selesai bergambar sekeping dua
dan membeli sedikit souvenir kami terus ajak Pak Asep turun
tak berani nak lama-lama kat sini
kesian juga kat Fiqa dan kakak acu sebab tak sempat
nak turun bergambar hingga ke bawah

Dari Tangkuban Perahu, kami singgah sebentar di Ladang Teh

Photobucket

Dari Ladang Teh kami terus ke tempat Stroberi Petik Sendiri
tapi buah strawberry nya tak banyak

Photobucket

Selain daripada memetik strawberry, banyak aktiviti lain ada kat sini
tempat nie di panggil Happy Farm

Photobucket

Dah selesai menghirup udara segar sekarang masa untuk kosong kan poket
hahahahaaaa....tempat pertama kami shopping di Rumah Mode

Photobucket

Rumah Mode tempat yang "wajib" acu singgah setiap kali ke Bandung
acu beli 3 helai baju untuk acu dan 2 helai untuk EE
tapi kakak dan Fiqa....fuhhhhh!!!! senget juga la bahu bawa hasil nya

Dari Rumah Mode kami langsung ke Pasar Baru

Photobucket

Photobucket

Sebelum balik, kami isi perut kat food court Pasar Baru
sambil tu pesan kek lapis sebagai buah tangan pulang ke Malaysia

Habis makan, kami langsung ke Rumah Tas
kakak acu nak beli beg troli...dan semestinya lah juga nak beli handbag

Photobucket

Memandangkan pembelian kami kat sini melebihi 1 Juta Rupiah
jadi layak memohon untuk keahlian Rumah Tas
dengan kad keahlian nie layak untuk dapat potongan sehingga 15%
dan keahlian nya seumur hidup

Memandangkan acu yang kerap ke sana, jadi kad tu atas nama acu
tapi kad tu untuk kegunaan sesiapa saja...
so, kalau ada antara kawan-kawan yang berhajat nak ke sana
bagitahu saja nama acu...nanti dapat 15%

Destinasi terakhir kami ialah ke Pasar Kosambi
nak beli kacang, kerepek dari Bandung
Fiqa sempat lagi singgah beli VCD Korean Drama kat sini
boleh tahan juga dia borong...maklum lah murah

Tamat sudah misi shopping kami
semua yang kami nak, semua nya dapat
jadi, malam nya masa untuk packing pula
sebab esok pagi dah nak check out!!!!!


bersambung lagi....






Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

6 xoxo:

kakcik said...

Kacang yang Acu bagi tu memang sedap. Sekarang cuaca agak panas, jadi 'baju' tu belum boleh dipakai. :)

Terima kasih banyak2 Acu.

Bilalah kakcik nak merasa jadi jutawan agaknya...hehehe...

@cu SaYaNg said...

kakcik::

kacang tu memang sedap
orang ramai x tau kesedapan kacang tu
kira acu tolong promosi kan la nie..hehehheee

kasihibu said...

bila tengok gantung gantung gitu, kasut nya beg nya bajunya
pergghhh bawak ribu raban pun tak sedar perabih kan?

@cu SaYaNg said...

kasihibu::

tau tak pe...memang tak sedar pun..hehehee

Ati Masrif said...

salam acu,

salam perkenalan dari kak ati
dah jumpa baru nak kenal kan :)

anyway thanks tolong snapkan
pic kita dan gb..walaupun
kena snap berkali2 tapi tetap cool

^_____________~

Anaa said...

salam acu...
kan dah kata, pernah terserempak blog acu ni gi jalan2.. memang sah suka travel. hahha..

takde stori mori pasal gather2 kat umah kakcik ke.. hihi..

dah sihat lom?