Followers

Kegembiraan Dan Air Mata Di Sepang

Thursday, October 27, 2011

Sabtu (22-10-2011)

Dalam menahan kesakitan, acu pergi juga ke SIC nak tengok race MotoGP
semua kerana acu dah janji dengan anak-anak saudara acu
Alhamdulillah perut acu tak meragam sepanjang di sana
sebab awal-awal dah telan ubat yang doktor bagi
cuma acu keletihan bila berjalan lama-lama...rasa nak pitam

Photobucket

Memandangkan keadaan tak mengizinkan untuk acu drive
jadi, Amzar take over sebagai driver

Seperti biasa, kami tunggu EE di parking Paddock SIC
kami ambil tiket...EE ambil kereta...dia parking kat dalam
nanti dah habis, kami ambil balik kereta daripada dia

Sebelum masuk, kami jalan-jalan dulu di perkarangan SIC
biasa lah...banyak booth kat atas tu...
nak bergambar saja atau nak membeli souvenir...pilih saja mana mau

Photobucket

Photobucket

Makcik yang keletihan...berenti rehat kejap amik nafas

Photobucket

Dah dapat nafas...hilang rasa nak pitam nya...jalan balik

Photobucket

Photobucket

Pastu berenti balik...rehat...minum...ambil nafas

Photobucket

Selama acu ke Sepang, nie pertama kali acu tengok dari Gate K1
kawasan grandstand kat bukit nie...

Photobucket

Photobucket

Tengok kat K1 nie jauh dari mata EE lah
tak dapat tengok EE buat kerja...tak dapat tengok pit
dan EE pun tak dapat nak bawa turun budak-budak nie semua ke pit
kesian pula kat diaorang terutama nya Asyraf dan Fiqa
Amzar dah biasa dah turun ke bahagian pit so, tak kisah lah sangat
tak ada rezeki diaorang semua...next race lah ek...insyaAllah

Nie dalam plastik nie ada burger yang harga nya RM13
emm...biasa lah kalau racing mana ada makanan murah
air mineral yang 500ml pun harga RM5 sebotol

Photobucket

Dalam pukul 5 petang kami bergerak balik

Hari Ahad, kejadian yang menimpa pelumba Honda Simoncelli
pasti nya menjadi sejarah negara...akan kekal sampai bila-bila
dalam ingatan peminat team Honda


Acu dapat tau pasal kejadian tu, masa di rumah kakcik
terkejut juga...sampai saja rumah acu terus bbm dengan EE
kata EE race habis awal sebab kejadian tu
maklumlah baru lap kedua tak salah acu masa kemalangan tu berlaku

Nie tayar motor Edwards yang menyebabkan kematian Simoncelli

Photobucket

Sudah ajal dia tertulis yang dia akan meninggal di Sepang
buah tangan daripada team Honda

Photobucket

Lepas nie, kalau ada gathering boleh lah acu join sekali
dengan makcik apron merah hari tu...hahahahaaaa

EE..budak nie tanya
"next time boleh tak adik ikut acu masuk pit sama dengan abg EE?"

Photobucket






Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

4 xoxo:

Anaa said...

wah gi SIC lagi.. biasa eh gi situ.. saya tak pernah jejak lagi... tak bingit ke telinga nengok race2 ni secara live.. hihi.. masa gi nengok ni dah kena food poisoning ke? cian diaa..

nanti kita lepak sama lagi ehh, kat BBB.. :)

p/s: panggey kita ana jer..

kasihibu said...

weiiii seronoknya...

kejadian tu memeranjatkan sungguh kan?

@cu SaYaNg said...

Anaa::

yup...boleh dikatakan semua race kat sana acu pegi :)

masa nie dah kena dah..tu yg asyik berenti rehat je tu :(

@cu SaYaNg said...

kasihibu::

tu la pasal kak
sampai sekarang masih terkejut