Followers

Tak Dapat Jadi Pembantu, Jadi Tetamu InsyaAllah

Monday, October 31, 2011

18-12-2011 tarikh yang dipilih oleh uncle LF untuk next gathering
dan tarikh yang sama juga insyaAllah acu baru landing di bumi Malaysia nie

Photobucket


Memandangkan komen uncle dalam entri di sini

Photobucket


(bila la uncle nampak acu hebat tu ya??sampai sekarang tertanya-tanya)

Emmm..macam mana ya uncle??

Tak dapat acu nak jadi pembantu uncle untuk 18hb tu
sebab flight acu landing kat KL nie dalam pukul 11pagi
(kalau tak tertunda atau ada sebarang masalah la..)

Tapi insyaAllah acu akan cuba hadir kan diri tanda sokongan
dan nak jumpa dengan kenalan baru lagi :)





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Food Walk:: Makan-Makan Di Bandung

Saturday, October 29, 2011

Antara makanan yang sempat acu jamah masa ke Bandung minggu lepas

1) Paskal Food Market

Photobucket

Makan di Paskal Food Market nie kena berhati-hati
tak semua gerai kita boleh makan...sebab ada gerai yang menjual pork
tapi pilihan makanan kat sini memang banyak
tempat makan nya pun luas...sangat selesa


2) Eaton Bakery & Restaurant

Photobucket

Es Campo tu sangat lah enak...lebih kurang sama dengan ABC kita kat sini
beza nya kalau di Malaysia ABC menggunakan air gula sebagai pemanis
es campo menggunakan susu sahaja sebagai pemanis nya

Roti-roti tu pula sangat lembut dan sedap
rambang mata tengok pilihan roti kat situ
tambahan pula kebanyakkan isi kandungan roti nya
berisi cheese...tu yang bertambahh sedap tu...hehehehehe

3) Pasar Baru

Photobucket

Kat sini pun sama, harus berhati-hati juga memilih gerai
di food court Pasar Baru nie
ada gerai yang menjual makanan tidak halal


4) Restoran Simpang Raya

Photobucket

Salah satu restoran yang terkenal dengan masakan padang nya
mendapat anugerah daripada tourism Indonesia
masakan padang paling enak dan menjadi pilihan




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Gembira Melihat Orang Lain Gembira

Friday, October 28, 2011

Ahad (23-10-2011)

Pertama sekali acu nak mohon ampun dan maaf banyak-banyak
pada Kakcik dan Kak Azie sebab tak membantu pun
masa perjumpaan blogger lepas...
Sampai sekarang perasaan bersalah tu ada dalam hati acu

Pada kakak, abang, uncle, auntie dan teman blogger yang lain
acu juga mohon maaf di atas "kesombongan" acu pada hari tersebut
terasa ralat sebab tak dapat beramah mesra dengan kalian semua

Nie antara gambar yang sempat ada dalam camera acu

Photobucket

Photobucket

Tengok pada makanan di atas, semua nampak sedap
nak tau apa yang acu makan???
acu cuma menjamah 2 ketul nasi himpit + rendang ayam kakcik
dan juga 2 ketul puding karamel yang Uncle LF bawa
tak boleh nak makan yang lain bila mana tekak dah mula terasa nak muntah

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ada yang acu pernah jumpa dalam gathering blogger sebelum nie
tapi kebanyakkan nya blogger baru...yang pertama kali bersua muka
nama selalu terbaca dalam komen blog Kakcik atau Kak Azie

Teruja sebenar nya jumpa dengan mantan TNC acu nie..hehehee

Photobucket
"tak payah panggil Datuk..panggil uncle pun dah okay"



InsyaAllah uncle, ada rezeki nanti kita buat kat BBB pula ye
kesimpulan nya, walau pun tak sihat tapi acu happy sebab dapat
tambah kenalan baru...salam perkenalan untuk semua :)




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Kegembiraan Dan Air Mata Di Sepang

Thursday, October 27, 2011

Sabtu (22-10-2011)

Dalam menahan kesakitan, acu pergi juga ke SIC nak tengok race MotoGP
semua kerana acu dah janji dengan anak-anak saudara acu
Alhamdulillah perut acu tak meragam sepanjang di sana
sebab awal-awal dah telan ubat yang doktor bagi
cuma acu keletihan bila berjalan lama-lama...rasa nak pitam

Photobucket

Memandangkan keadaan tak mengizinkan untuk acu drive
jadi, Amzar take over sebagai driver

Seperti biasa, kami tunggu EE di parking Paddock SIC
kami ambil tiket...EE ambil kereta...dia parking kat dalam
nanti dah habis, kami ambil balik kereta daripada dia

Sebelum masuk, kami jalan-jalan dulu di perkarangan SIC
biasa lah...banyak booth kat atas tu...
nak bergambar saja atau nak membeli souvenir...pilih saja mana mau

Photobucket

Photobucket

Makcik yang keletihan...berenti rehat kejap amik nafas

Photobucket

Dah dapat nafas...hilang rasa nak pitam nya...jalan balik

Photobucket

Photobucket

Pastu berenti balik...rehat...minum...ambil nafas

Photobucket

Selama acu ke Sepang, nie pertama kali acu tengok dari Gate K1
kawasan grandstand kat bukit nie...

Photobucket

Photobucket

Tengok kat K1 nie jauh dari mata EE lah
tak dapat tengok EE buat kerja...tak dapat tengok pit
dan EE pun tak dapat nak bawa turun budak-budak nie semua ke pit
kesian pula kat diaorang terutama nya Asyraf dan Fiqa
Amzar dah biasa dah turun ke bahagian pit so, tak kisah lah sangat
tak ada rezeki diaorang semua...next race lah ek...insyaAllah

Nie dalam plastik nie ada burger yang harga nya RM13
emm...biasa lah kalau racing mana ada makanan murah
air mineral yang 500ml pun harga RM5 sebotol

Photobucket

Dalam pukul 5 petang kami bergerak balik

Hari Ahad, kejadian yang menimpa pelumba Honda Simoncelli
pasti nya menjadi sejarah negara...akan kekal sampai bila-bila
dalam ingatan peminat team Honda


Acu dapat tau pasal kejadian tu, masa di rumah kakcik
terkejut juga...sampai saja rumah acu terus bbm dengan EE
kata EE race habis awal sebab kejadian tu
maklumlah baru lap kedua tak salah acu masa kemalangan tu berlaku

Nie tayar motor Edwards yang menyebabkan kematian Simoncelli

Photobucket

Sudah ajal dia tertulis yang dia akan meninggal di Sepang
buah tangan daripada team Honda

Photobucket

Lepas nie, kalau ada gathering boleh lah acu join sekali
dengan makcik apron merah hari tu...hahahahaaaa

EE..budak nie tanya
"next time boleh tak adik ikut acu masuk pit sama dengan abg EE?"

Photobucket






Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Sudah Mula Bekerja

Alhamdulillah hari ni acu kembali sihat dan dah mula bekerja
selepas dua hari mc + sehari cuti Depavali
hari-hari tak boleh terlepas makan 2 daripada 3 ubat nie

Photobucket

Dan santapan utama acu sekarang cuma nie saja

Photobucket

Muak wei...tapi apa nak buat..kena lah ikut cakap tuan doktor
Oh ya...untuk menjawab pertanyaan kak Anaa dalam komen kat sini

Photobucket

Sebenar nya semua entri sebelum-sebelum nie auto publish
acu dah siap-siap susun dalam list...
jadi, sepanjang acu tak sihat acu memang tak menulis apa-apa entri pun
kecuali menjawab komen-komen yang ditinggal kan
sebab tu belum ada sebarang entri pasal gathering hari tu

InsyaAllah nanti acu tulis entri nya
tapi tak tau nak cerita apa sebab acu "sombong" masa tu :(






Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Wordless Wednesday #12

Wednesday, October 26, 2011

Deepavali Valthukal to all my INDIAN FRIENDS



May your Diwali be a celebration of
beautiful colors and many sparkles...


தீபாவளி வாழ்த்துக்கள்





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Jumpa Lagi Di Lain Waktu Ya

Tuesday, October 25, 2011

Rabu 19-10-2011 hari terakhir di Bandung
Seawal jam 9 pagi kami check out dari Patradisa
memandangkan flight kami pukul 4.45 petang (waktu Malaysia)
acu minta Pak Asep bawa kami bertiga menjenguk tapak Trans Studio
Alhamdulillah mujur Pak Asep setuju

Trans Studio tu apa ya?? tak pernah dengar pun sebelum nie
jom kita tengok apa itu Trans Studio

Pernah dengar Universal Studio atau Disneyland??
Trans Studio nie seangkatan dengan tu lah
taman tema yang baru saja beberapa bulan di buka
salah satu tarikan baru di Bandung nie
tak salah acu harga masuk ke Trans Studio nie cuma 200ribu rupiah

Photobucket

Kami cuma bergambar di depan pintu masuk nya saja
sebenar nya Trans Studio nie belum siap sepenuh nya
dilengkapi dengan hotel dan shopping kompleks
hotel nya masih dalam pembinaan
shopping kompleks nya ada yang dah beroperasi

Kalau ada yang berhajat nak pergi
acu nasihat kan better lah pergi tahun depan
insyaAllah tahun depan dah siap operasi sepenuh nya
puas hati sikit...

Lepas bergambar sekeping dua terus gerak ke tempat lain
nak lunch masih awal..acu minta Pak Asep singgah ke Calamus F.O
kebetulan kami lalu jalan yang sama dengan Calamus nie

Uish...shopping lagi??? kata semalam dah habis shopping
biasa lah...nama pun perempuan...nafsu shopping tak pernah hilang
F.O terakhir sebelum bertolak balik dari Bandung nie

Photobucket

Banyak shopping??? tak lah...cuma sehelai pants dan sehelai kemeja saja
dari Calamus kami ke Restoran Simpang Raya
menikmati masakan padang sebagai santapan tengahari kami

Photobucket

Habis makan dalam pukul 12 tengahari terus gerak ke Bandara
sampai sana kaunter pun belum buka

Oh ya sesuatu yang anda semua perlu tahu untuk check in kat Bandara nie
semua penumpang AirAsia kena buat web check in dulu
dah dapat dia punya pass tu baru beratur kat kaunter untuk check in luggage pula

Photobucket

Ha..amik kau...pergi 2 beg saja...balik nya sudah beranak la..hahahahaha
4 beg masuk kargo...2 hand carry...tu cuma shopping separuh hari saja
iskh...iskh...perempuan...perempuan....kan???? hehehehehee

Tepat jam 3.45 waktu Indonesia kami berlepas dari Bandara Hussin
dan Alhamdulillah selamat mendarat di LCCT dalam jam 6.05petang
sampai saja abang ipar acu dah setia menanti
EE ambil acu kat rumah kakak saja...kemudian hantar acu pulang ke Kajang

Tamat sudah percutian singkat acu, kakak dan Fiqa
insyaAllah next family trip bakal menyusul... :)



Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

Belanja Lagi Ibu...Belanja Lagi

Selasa (18-10-2011)

Seawal jam 8 pagi Pak Asep datang ambil kami di hotel
tempat pertama dituju ialah ke Tangkuban Perahu
nie kali kedua acu ke sana [klik sini]
tapi kali pertama untuk kakak dan Fiqa
Satu jam perjalanan kami dah selamat sampai ke sana

Kira nya kami nie antara pelancong terawal yang sampai
tapi tak lama pun kami kat sini sebab penjaja kat sana
terlalu "ramah"....naik takut kami bertiga yang semua nya perempuan

Photobucket

Photobucket

Selesai bergambar sekeping dua
dan membeli sedikit souvenir kami terus ajak Pak Asep turun
tak berani nak lama-lama kat sini
kesian juga kat Fiqa dan kakak acu sebab tak sempat
nak turun bergambar hingga ke bawah

Dari Tangkuban Perahu, kami singgah sebentar di Ladang Teh

Photobucket

Dari Ladang Teh kami terus ke tempat Stroberi Petik Sendiri
tapi buah strawberry nya tak banyak

Photobucket

Selain daripada memetik strawberry, banyak aktiviti lain ada kat sini
tempat nie di panggil Happy Farm

Photobucket

Dah selesai menghirup udara segar sekarang masa untuk kosong kan poket
hahahahaaaa....tempat pertama kami shopping di Rumah Mode

Photobucket

Rumah Mode tempat yang "wajib" acu singgah setiap kali ke Bandung
acu beli 3 helai baju untuk acu dan 2 helai untuk EE
tapi kakak dan Fiqa....fuhhhhh!!!! senget juga la bahu bawa hasil nya

Dari Rumah Mode kami langsung ke Pasar Baru

Photobucket

Photobucket

Sebelum balik, kami isi perut kat food court Pasar Baru
sambil tu pesan kek lapis sebagai buah tangan pulang ke Malaysia

Habis makan, kami langsung ke Rumah Tas
kakak acu nak beli beg troli...dan semestinya lah juga nak beli handbag

Photobucket

Memandangkan pembelian kami kat sini melebihi 1 Juta Rupiah
jadi layak memohon untuk keahlian Rumah Tas
dengan kad keahlian nie layak untuk dapat potongan sehingga 15%
dan keahlian nya seumur hidup

Memandangkan acu yang kerap ke sana, jadi kad tu atas nama acu
tapi kad tu untuk kegunaan sesiapa saja...
so, kalau ada antara kawan-kawan yang berhajat nak ke sana
bagitahu saja nama acu...nanti dapat 15%

Destinasi terakhir kami ialah ke Pasar Kosambi
nak beli kacang, kerepek dari Bandung
Fiqa sempat lagi singgah beli VCD Korean Drama kat sini
boleh tahan juga dia borong...maklum lah murah

Tamat sudah misi shopping kami
semua yang kami nak, semua nya dapat
jadi, malam nya masa untuk packing pula
sebab esok pagi dah nak check out!!!!!


bersambung lagi....






Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"