Followers

Beruang Comel Serang Pavillion

Tuesday, January 10, 2012

Banyak gile beruang di Pavillion
satu dunia datang berkumpul di Pavillion nie

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Di badan beruang-beruang comel nie dilukiskan
dengan budaya atau apa saja trademark setiap negara yang diwakili

Tujuan beruang-beruang comel nie berkumpul

Photobucket

"...untuk memahami seseorang itu dengan lebih bermakna, kita mesti percaya
antara satu sama lain, dan...hidup akan menjadi lebih aman dan harmoni sentiasa"
_________________________________________________________________________

Berbekalkan cogan kata ini, UNITED BUDDY BEARS amat menggalakkan gaya hidup
bersama secara aman dan harmoni di sepanjang perjalanannya di setiap negara.
Setakat ini, kira-kira 140 Buddy Bears (dengan ketinggian 2 meter setiap satu)
diwujudkan bagi mewakili negara-negara yang diiktiraf oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa
Bersatu. Sejak pameran pertama di Berlin pada tahun 2002, lebih daripada 25 juta
pelawat di seluruh dunia telah dapat menghayati keunikan United Buddy Bears."

Akan berada di Pavillion sehingga 15-02-2012

Beruang Malaysia yang comel dan ceria
(eh..bukan bukan yang buat flying kiss tu tau...hahahhaa)

Photobucket





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

6 xoxo:

kasihibu said...

seronok pulak tengok acu bergambar dgn maskot tu, kalau bawak askar askar akak ni mesti ada yang jerit takut ni ;p

@cu SaYaNg said...

Kasihibu::

memang seronok pun kak
tak tau nak pilih bear yg mana
semua comel2...hehehehee

kakcik said...

Walaupun hampir setiap hari kakcik lalu kat Pavilion tu, tapi kakcik belum pernah jejak kaki ke dalamnya. :)

@cu SaYaNg said...

kakcik::

ye ke?? acu selalu jugak ke sana
terutama nye kalau nak tengok wayang :)

Anaa said...

kakcik saya pun.. dulu saya keja kat jalan raja chulan... dah ada pavillion time tu.. tu pun tak terjejak. la ni dah jauh lagi lah hi hi bai bai..

nengok perkembangan kat blog acu je lah.. hahah, gambo yang last tu kelas.. bear malaysia, yang mana satu ehh.. oops, gurau manje..

@cu SaYaNg said...

Kak Anaa::


hahahahaa...ceh..hampeh :p