Followers

Sehari Di Pulau Pangkor

Thursday, January 26, 2012

Tarikh Kejadian:: 23-01-2012
Lokasi Kejadian:: Pulau Pangkor

Menghabiskan cuti bersama ahli keluarga memang best
acu bercuti ke Pulau Pangkor dengan family kakak dan family abang acu
nie kunjungan acu yang kedua kali nya ke Pulau Pangkor
kunjungan pertama klik [sini]
rombongan kami kali nie seramai empat belas orang
hah..! amik kau...bersesak-sesak dalam sebiji van

Dalam gambar ni tak cukup dua orang..abang dan sorang anak sedara acu

Photobucket

Bertolak jam 10 pagi dari jeti Marina
perjalanan cuma mengambil masa lebih kurang sepuluh minit saja

Photobucket


Sampai je Pulau Pangkor, terus ambil van (teksi) ke Teluk Nipah
mujur le muat 14 orang kami dalam satu van nie
maklum le anak-anak sedara acu semua kecik-kecik je
yang beso cuma mak sedara diaorang je..hehehehee

Photobucket

Kami tumpang chalet kat Flora Resort
letak beg terus tukar baju untuk naik bot pusing pulau

Photobucket

Seperti biasa tetap juga la terlupa nama-nama pulau yang kami pergi
mandi-manda kat pulau...main banana boat...sangat sangat enjoy

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Penat mandi manda..kulit pun dah gelap
eh...kali nie ac berjaya gelap kan sikit kulit acu
suka sangat tau...heheheheee
masa untuk isi perut...lapar gile..

Photobucket

Perut kenyang, kami ambil van untuk pusing pulau pula
sebelum nie acu tak tau pun rupa nya banyak lagi tempat-tempat
menarik di Pulau Pangkor nie yang boleh kita lawat

Antara yang kami singgah...tempat membuat bot nelayan

Photobucket

Kilang ikan...nie beli buah tangan untuk di bawa balik
ada orang kirim ikan bilis tapi belum sempat nak hantar lagi

Photobucket

Photobucket

Sebuah kuil lama yang ada di Pangkor....Kuil Fu Lin Kong

Photobucket

Yang terkahir Kota Belanda

Photobucket

Masa kat Kota Belanda ada pula orang tengah shooting drama
belek sana belek sini tengok sapa pelakon yang ada
anak-anak sedara acu "teruja" nak bergambar dengan pelakon
so, tebal kan muka jumpa diaorang minta izin nak bergambar
risau juga takut diaorang tak nak maklum la diaorang tengah rehat
takut mengganggu pula kan

Tapi Alhamdulillah diaorang sporting...mahu melayan kami semua

Photobucket

Photobucket

Dah habis keliling pulau masa untuk balik
kami bertolak balik dengan bot pukul 5.30 petang

Photobucket

Photobucket

Semua keletihan...mata dah layu...penat tapi ENJOY!!!







Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

8 xoxo:

Kakcik Nur said...

Van jenis apa yang Acu sewa tu? Mahl tak?

aku budak klang said...

lain kali kita buat portluck kat pulau pangkor pulak ye...hahahaha

@cu SaYaNg said...

Kakcik::

van pink tu memang teksi kat sana
sekali angkut RM20...tak kira berapa ramai...kalau sorang pun tetap RM20 gak

@cu SaYaNg said...

aku budak Klang::

boleh gak kak...bukan jauh mana pun nak ke sana...hehehee

gedek! said...

sampai merah pipi-pipi...!

@cu SaYaNg said...

Uncle gedek::

memang tu yg acu nak pun
kulit pun gelap sikit...acu suka :)

Anaa said...

acu,
wah meriah tu.. kalo family sumer bersesak2 pun tak pe.. jangan bersesak ngan pati dah ler.. haha..

seronok ek sesekali kumpul cenggini..

@cu SaYaNg said...

kak Anaa::

Pati??? ampun...confirm bau menusuk kalbu nya..hehehee