Followers

Sepang DragBattle 2012

Thursday, July 5, 2012

Tarikh Kejadian:: 26-06-2012
Lokasi Kejadian:: Sepang International Circuit

Dah lama acu tak layan drag nie
last layan drag nie tahun 2008 klik [sini]
lama gile...acu malas nak ikut EE
sebab drag nie biasa nye akan berakhir awal pagi
tunggu EE selesai tugas jam 2 pagi biasa nye baru balik

Tapi hari tu tetiba je teringin lak nak ikut EE pegi drag
EE ambil acu lepas asar dalam pukul 5 petang
terus ke SIC bersama dengan sorang lagi kawan dia

Sampai sana, terus acu buat hal sendiri
malas nak kacau EE bertugas
lepak kat luar, tengok kereta-kereta yang masuk drag nie

Kereta-kereta nie semua berbaris untuk ditimbang berat dan inspection

Photobucket

Memula kereta-kereta ini akan di inspection
tengok samada kereta-kereta nie memenuhi syarat pertandingan atau tak
check enjin

Photobucket

kemudian check lampu depan dan lampu break

Photobucket

Selesai check semua tu, kereta nie akan ditimbang

Photobucket

Time timbang nie, segala harta benda dalam kereta dikeluarkan

Photobucket

Lepas timbang, setiap kereta akan diberikan nombor
mengikut kategori yang diaorang bertanding
kategori nya terdiri dari kumpulan A hingga F

Photobucket

Semua kereta nie akan melalui proses yang sama

Photobucket

Dah selesai proses tu, baru lah diaorang ready untuk drag
track untuk drag nie lurus je...
ala-ala orang lari 100meter gitu

Photobucket

Papan timing disediakan untuk melihat kelajuan kereta yang berlumba

Photobucket

Drag nie menyaksikan perlumbaan 2 buah kereta sahaja dalam satu masa
sebab tu kat papan tu terpapar dua timing saja

Photobucket

Antara penyokong setiap team yang hadir

Photobucket

Pemenang nye acu tak sure team mana
sebab time tu dah ngantuk...sempat snap satu gambar je..hehehehe

Photobucket

Apa-apa pun tahniah lah pada yang menang ye
yang tak menang cuba lagi tahun depan

Selesai semua dah hampir jam 2 pagi
terus gerak balik...acu tidur sepanjang jalan
sedar-sedar je EE kejut dah sampai..hehehehee





Photobucket

16 xoxo:

Hanis Azla said...

first time saya tahu pasal drag ni.. he..he.. punyalah katak bawah tempurung.. fun juga ye..

Kakzakie said...

Sanggup acu pergi ye. Last mengantuk kan nasib baik tak driving sendiri..

Daddy Ziyyad said...

saya teringin nak tgk drag racing ni..

miloais milo said...

nokk.. iols ingat ada drag-queen buat show kat sepang tadi!
hak hak hak

The Red Rambutan said...

SMTI

Saya pun peminat drag racing ni tau...
Drag masa tidor... he he he

apa la acu ni... tulis campur campur, babap karang baru tau. he he

kasihibu said...

akk pun sama macam anis memang tak tahu pun pasal ni
baru hari ni tahu dik ;p

@cu SaYaNg said...

kak Hanis::

hehehee...fun tapi tu lah sebab ianya dibuat di sebelah malam..mengantuk je melayan nye..hehehe

@cu SaYaNg said...

kakzakie::

minat tengok diaorang race kak..hehehehe

@cu SaYaNg said...

Daddy Ziyyad::

untuk tahun nie rasa cam dah abis..tunggu tahun depan lak :)

@cu SaYaNg said...

miloais::

malam tu iols penat tu sebab iols tak leh nak buat show malam tu..

(*berangan kejap iols jadi drag-queen..ahaks)

@cu SaYaNg said...

TRR::

erk...nanti acu betul kan gaya penulisan acu ye pakcik :p

@cu SaYaNg said...

kasihibu::

hehehehe...tak pe..tak pe..pengetahuan baru untuk akak :D

makchaq said...

Acu ni gaya ladylike.. tapi..suka lasak2 pulak.. Kecik2 tak main barbie doll kot...

-gedek! said...

kat pit tu bingit la... tak suka!

@cu SaYaNg said...

makchaq::

uish...mana ada makchaq
kecik2 dulu main barbie doll,masak2,kawin2..hehehehee

sesekali ja layan lasak2 nie makchaq :)

@cu SaYaNg said...

uncle gedek::

bingit tu yg stim layan tu uncle..hehehee