Followers

Ramadhan #8

Tuesday, July 31, 2012

Mengharungi perjalanan hampir dua jam menuju ke Bagan Lalang
ditemani dua lelaki ini; EE dan Abang Yeh

Photobucket

Akhir nya sampai juga ke destinasi yang dituju

Photobucket

Buffet Ramadhan pertama untuk tahun 2012 nie
antara makanan yang sempat masuk ke perut kami bertiga

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Nie harga buffet kat Golden Palm Tree

Photobucket

Pada acu bayaran RM85 tu sangat lah mahal!!!
tak worth dengan makanan yang disediakan....sikit sangat

Acu yang bayar RM50 dah rasa tak berbaloi apa lagi lah
kalau nak kena bayar RM85
memang "i'm sorry good bye" je la jawab nye

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Yang best sikit pun cuma gerai seafood bbq kat deck
yang lain cuma makanan biasa-biasa je

Not recommended lah..sorry Golden Palm Tree

Tapi paling best benda alah nie

Photobucket

Nak ke parking tak payah berjalan....hahahahhaa!!!!









Photobucket

Ramadhan #7

Monday, July 30, 2012

Berbuka di Madam Kwan's Alamanda Putrajaya dengan Fetty

Photobucket

Last acu jumpa, Fetty baru lepas lahir kan anak ketiga nye; Mariam
sekarang Mariam dah almost 2 tahun..makna nya dah hampir 2 tahun
kami berdua tak berjumpa pada hal kami nie bekerja
di bawah majikan yang sama tapi berlainan fakulti
tu sebab le susah nak jumpa :)

Photobucket

Comel betul budak Mariam nie..geram tengok keletah dia
sekarang perut Fetty tengah mem"buncit"...mengandung yang keempat
insyaAllah bulan 9 nie lahir lah adik kepada Mariam

Jom tengok apa yang kami makan
kurma percuma yang diberikan pada semua pelanggan

Photobucket

Air longan pilihan ibu mengandung

Photobucket

Acu minum air kosong je...tak de selera nak minum air manis
Dumpling Soup

Photobucket

Mixed Salad Bowl

Photobucket

Seafood Taufu

Photobucket

Dan juga Spaghetti Bolognaise untuk Mariam

Photobucket

Berselera je tengok dia makan...comel!!!

Photobucket

Photobucket






Photobucket

Ramadhan #2

Tuesday, July 24, 2012

Hari pertama puasa, berbuka dengan Emak dan keluarga
hari kedua acu berbuka dengan EE di Chili's, One Utama
Chili's memang restoran favourite acu :)

Photobucket

Set Ramadhan Special pilihan acu
Chicken Mushroom Soup + Honey Chipotle Chicken Crispers

Photobucket

Photobucket

Air tak termasuk dalam set...Smoothie Oreo

Photobucket

Set Ramadhan Special pilihan EE
Beef Soup + Lamb Shoulder

Photobucket

Photobucket

Coke Light memang pilihan EE setiap kali ke Chili's

One scoop vanilla ice cream dessert untuk both Ramadhan Set

Photobucket




Photobucket

Ramadhan #1

Syukur Alhamdulillah, tahun nie dapat sambut puasa di kampung
bersama dengan emak dan keluarga acu yang lain
walau pun tak semua dapat berkumpul tapi tetap meriah

Erk..orang dah hari keempat puasa
acu baru nak cerita puasa pertama punye..hehehehehe

Juadah special yang mak acu masak..kari itik..sedap!!

Photobucket

Yang lain-lain nie beli je sebab dapur kat rumah penuh
sesak dengan kuih raya yang orang tempah :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Tak puas berbuka kat kampung :(




Photobucket

Nak Sambut Puasa Dengan Mak

Friday, July 20, 2012

InsyaAllah malam nie acu nak balik kampung
esok nak berbuka puasa dengan mak dan keluarga yang lain
di kampung...best nye!!

Photobucket

Tak sabar nya...rindu dengan mak acu yang comel nie!!



Photobucket

Ada Yang Lupa Ke??

Niat puasa Ramadhan
mana lah tahu kot-kot ada yang dah terlupa :)

Photobucket

"Wahai orang-orang yang beriman, telah diwajibkan
ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan
ke atas umat-umat yang sebelum kamu, semoga kamu
menjadi orang-orang yang bertakwa" - Al Baqarah::183

Acu ingin mengambil kesempatan mengucapkan selamat berpuasa
semoga Ramadhan kali nie membawa seribu keberkatan buat kita

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak



Photobucket

WW#57:: Berpeluh Di Hujung Minggu

Wednesday, July 18, 2012

Tarikh Kejadian:: 14-07-2012 (Sabtu)
Lokasi Kejadian:: Celebrity Fitness, Sunway Pyramid

Berkumpul dan breakfast di Gym Kajang
wajib isi perut dulu sebelum berzumba

Photobucket

Eh..eh..Alex Phang la our ZIN kat Gym Kajang
terserempak di CF Sunway

Photobucket

Possing dulu lah dengan ZIN Deno sebelum berpeluh
Deno yang pakai spek sebelah acu

Photobucket

Dah berpeluh pun wajib juga bergambar
tapi tengok lah gambar-gambar kami semua

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Sedih kan???? paling sedih pada yang tak nampak muka tu la
kecik-kecik dulu tangan tak bedong la nie
tu yang gambar huru hara jadi nye :(

Sambung posing dalam toilet pulak

Photobucket

Penat berzumba isi perut kat Restoran Fig & Olive

Photobucket

Sampai rumah dah pukul 7 lebih



Tarikh Kejadian:: 15-07-2012 (Ahad)
Lokasi Kejadi:: Celebirty Fitness, Puchong

Pagi-pagi dah keluar rumah berkumpul kat Gym Kajang
muka semua sembab je...mata bengkak-bengkak time pagi nie
tapi tetap maintain comels...ahaks :)

Photobucket

Bergambar dengan ZIN Sunny selepas habis berzumba
Sunny yang hensem pakai baju putih tu

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Dalam toilet pun sempat lagi bergambar

Photobucket

Terima kasih pada both Celebrity Fitness
sebab "izin" kan kami berzumba di sana :)

Photobucket


Hujung minggu yang sangat BEST walau pun PENAT!!!!


Photobucket