Followers

3 -2

Monday, July 20, 2009

yeah...seperti yang sedia maklum
Harimau Malaya tumbang dengan Red Devils 3-2
tapi orang kata kalah bermaruah la...
bukan macam 2001, teruk kena belasah...6-0...huh

abang acu En. Karim & dua anak nye akmal & alif
datang dari Penang semata2 nak mai tengok MU..
anak nye si Akmal memang fanatik gile dengan MU
diaorang bertolak dari Penang pagi jumaat
sampai KL dalam pukul 2 lebih, abg ipar acu amik
petang jumaat tu, diaorang ke Stadium Nasional
nak tengok MU tranning...
dengar cite almost 50 ribu penontong yg datang petang tu...

di ari perlawanan yakni ari sabtu..
acu bawa diaorang ke Stadium di temani Anuar
kami gerak dari umah kakak acu pukul 4 petang
time sampai stadium mak oiii.....
keta dah siap berbaris dah tepi jalan...huhuhu
logik la kan...game start 5.30...orang sure la datang awal
untuk cari parking yg dekat...


abang polis yang setia menjaga lalulintas

acu park keta punye la jauh..kat TPM sana nu...
terpaksa le menapak untuk ke stadium...
tak pe lah..eksesais...ahaks...
muka penuh keriangan walau pun mengah nye tak yah cakap aaa...

dari kiri Akmal, Anuar & Alif

yang sebenar nye, acu & Anuar bukan nye ada tiket pun..hehehe
acu cuma nak antar diaorang je pun..

tapi memandangkan kami dah sampai, maka nye kami pun
jalan2 le kat sekitar stadium tu...
dapat tengok gelagat penonton...
sambil tu si Anuar nie nak beli tshirt MU

tengok la, omputih yang berjiwa Malaysia...

nak dijadikan cerita, tetiba acu ternampak
kertas putih bertampal tertulis

"Tickets sale available at Yellow & Violet Gate"

huh...apa lagi...laju je si Anuar nie mencari kaunter tiket

dan menjadi rezeki kami petang tu, dapat le beli 2 tiket untuk kami masuk
tapi tak sama gate dengan abg acu tadi...
diaorang Green Gate, kami Violet Gate
tak kisah la...janji dapat tengok game tu gak...
Anuar siap beli bendera Malaysia lagi..


punye semangat nak sokong Malaysia walaupun minat nye pada MU
masa kat gate masuk tu, tetiba je acu ternampak bos acu
kata nye dia datang dengan 2 orang opismet acu

tapi acu tak nampak pun...diaorang lambat sikit masuk
memula acu nak tunggu jumpa diaorang tapi
si Anuar nie dah tak sabar nak cari seat...

kami menapak naik ke tingkat yang paling tinggi
sebab bahagian bawah dah penuh...
tengok le lautan manusia yang datang stadium aritu
tak salah acu around 80 ribu penonton yang datang

yang paling hepi tentu nye la Anuar sebab dapat tengok
life MU beraksi...dia pun fanatik MU gak nie..
acu pulak, tak minat pun cuma teman kan dia je
tapi bila dah ada dalam stadium tu
semangat lain macam...sampai ari nie suara serak
sebab sakan sangat bersorak...hahahaa

some of photos yang acu sempat snap kat dalam stadium

abang polis yang jadi cameraman kitaorang
tq abang polis...tabik tuan

abis game + selesai bagi adiah dalam pukul 8 lebih la...

puas ati tengok muka anak2 sedara acu hepi
si kecil tu sepanjang jalan asyik bercerita je
walau pun dia sebenar nye fanatik Liverpool

pastu acu terus gerak ke KL...sebab abang acu nak beli
tiket utk balik ke Penang esok nye...
jalan nak keluar tu sekali lagi kami tersangkut dalam jam
tapi tak lama sebab abang polis jaga...

lepas amik tiket, acu bawa anak2 sedara acu makan chicken chop
kat kedai Chop & Steak di Serdang...

berselera betul acu tengok Alif makan
siap abis kan bahagian abang dia nye lagi...
si Akmal nie memang makan sikit je...
sebab tu badan dia lebih kecik compare dengan adik nye

perut dah kenyang, acu antar diaorang balik ke rumah kakak...
dalam pukul 12 lebih baru acu balik ke rumah acu...
penat!!!!!

p/s:: tak dapat muka Owen, bontot Owen pun jadik la...hahahaa

2 xoxo:

nurdaniella said...

salam acu.. wahhh, bestnyer dapat tengok live.. tapi memang puas ati la walaupun kalah.. ok la tu, 3-2.. malam ni ada siaran langsung lagi tak?? kalau la owen tak main ari tu, mesti kita seri 2-2 jer, kann..

Dj Epoi said...

Salam...Acu.....

Walaweiiiiiiiiii ader gak upanya....!!

Weih banyak Gua tengok...Visitor Luar pulak yang beriya2 bawa Flag Malaysia.....

Yang Orang Malaysia....kebanyakkan semuanya...MU heheheheh

Lagu DATO SM SALIM - aper nak jadi.....aper nak jadi....!!! hehehehhe