Followers

Tahniah Noi..

Tuesday, July 21, 2009

Semalam petang acu jumpa kawan acu si Noi..
dia nie keje sama tempat dengan acu cuma lain fakulti
kami jumpa di Old Town Bangi
emm...dah lama acu tak jumpa dengan dia nie
semalam tu jumpa sebab dia nak bagi kad kawin
huhu..dah nak kawin dah kau Noi...uhuk..

sebenar nye acu kenal Noi nie dalam tahun 2005 kot
masa tu kami kena pi kursus BTN sama2...
kami diletakkan dalam satu group
dari situ le kami mula rapat
hubungan yg terjalin tu tak abis kat situ je

kadang2 bila ada masa kami akan jumpa
bila berjumpa tu macam2 cerita yang terkeluar...
cerita Noi banyak yg sedih dari yg hepi..

sebelum nie Noi pernah bertunang
tapi tak tau apa sebab tunang dia hilangkan diri macam tu je
sampai sekarang tak dapat cari
sebelum & selepas bertunang banyak kali gak si Noi nie frust bercinta
kata nye most of lelaki yg dia kenal semua nye nak amik kesempatan je

kadang2 acu kesian dengar cerita dia...
tapi Alhamdulillah berkat doa & kesabaran dia
sekarang nie dia dah nak kawin dah...
25-Julai-2009 tarikh keramat dia...dah tak lama lagi dah
acu tak sure acu dapat pegi ke tidak
sebab si dia dah plan dengan kawan2 dia
nak pergi memancing ke laut weken nie

dia kawin dengan pilihan keluarga..
acu tengok gambar bakal suami dia
sejuk je mata memandang...nampak baik sangat

kalau korang nak tau..Noi nie anak sedara kepada Jalil Hamid
ala pelakon a.k.a penyanyi yg nyanyi lagu
"ayam..bermacam ayam..."

malam tadi pun kami bercerita panjang lebar
sudah tentu le cerita perkenalan dia dengan bakal suami dia
bila dah bercerita panjang lebar
maka nye makanan pun asyik bertambah je la kat meja kami
hahahaha....lagi lama stay, lagi kaya la tokey Old Town tu

memula Noi order Tomyam Meehoon with crab stick

and acu lak order springy mee with sausage & egg

air lak Noi order honey lemon hot & acu ice coffee with hazelnut

sebenar nye acu bukan minum kopi...sebab kalau minum nanti sakit kepala
tapi semalam nampak sedap je air tu..
dah le kopi nye pekat gile...balik rumah terus meyong...huh
padan muka acu..degil...dah tau tak leh minum, nak gak minum kopi..

lepas tu Noi order double toster butter..
eh ye ke nama macam tu...ntah le dah lupa nama nye
tapi yg acu ingat ada perkataan double

pastu acu order lak french toast...

oh...sungguh le lazat nye...nyummy....
tapi acu makan tak abis pun..Noi yg tolong abis kan...hahaha
pastu dah abis semua nye, si Noi tambah lagi fries...
sudah nye, bakal pengantin yg banyak makan dari acu
hahahaha...tak pe Noi..esok kau dah balik JB
kat kampung kau tak de Old Town...kih..kih..kih..

lepas makan sebelum balik tu Noi bagi kad kawin dia
lupa lak nak snap...
time nak balik tu tetiba lak acu rasa sedih
ye la...mengenang kan segala cerita2 sedih dia
dipermainkan lelaki...acu jadi sebak lak
insyaallah Noi, if ada rezeki sampai le acu ke rumah kau nanti

TO NOI::


aku doa kan mahligai yang akan kau bina dengan abang Zainal nie
berkekalan hingga ke akhir hayat..
semoga kehidupan kau nanti akan bertambah ceria &
sentiasa diberkati oleh-Nya...
jadi lah isteri yang solehah
bersabar lah menempuh segala ujian yang akan datang
sebab kau & abg Zainal akan jadi PJJ untuk sementara waktu
dah pasti banyak ujian nye nanti...harap kau sabar ek...
kurang2 kan lah sifat rajuk kau tu...hehehehe
dah kawin dengan lelaki matang, kau pun kena menjadi
seorang wanita yang matang gak...
ingat pesan aku semalam kau kena jadi seperti Norman & Shireen
dan aku harap hubungan persahabatan kita nie
tak terputus bila kau dah berkahwin nanti...
aku sayang kau dunia akhirat Noi...

6 xoxo:

nurdaniella said...

salam acu.. hmmm, semoga noi akan berbahagia di sampingnya.. acu bila lagi?? [soalan wajib tu]..

cinoii said...

assalammualaikum...piaah...aku bebetul terharu sangat bace entry pasal aku nih..aku ghasa macam nak nangeh la piah....ermm aku paham..apa yg aku lalui slame nih membuatkan aku stress and kuat majuk..ermm tapi aku tak nak semua tuh..aku rase mungkin dari sikap rendah diri aku yg amat2 sangat...ermm anyway semalam emmang bes jumpa ko..borak sampai nak dekat 3 jam..n tambah makanan..hahahaha..tak sedor diri btol penganten...erm..

beb..aku adore ko tau..sebab ko sangat bersabar ngan apa yg berlaku dalam idop ko..kalau aku jadi ko..aku tatau la aku dah jadi mcamane...mungkin aku dah duk obersi agaknyer..thank u very much k...jemput datang tau...aku pon sayang ko dunia akhirat beb...ko cam kakak aku tau...

LotsOfLove-Pearls said...

haa.. ni baru leh kata LOL lapar..
hehe...

Selamat kepada Noi..

LOL ada kwn namanya juga Noey... :)

@cu SaYaNg said...

Nurdaniella::

acu tak nak jawab...hahahaa

@cu SaYaNg said...

cinoii::

sebak lak baca komen ko nie...

@cu SaYaNg said...

LOL::
lapar ye dear...datang le sini
nanti acu belanja