Followers

Asyik Makan je...erk..

Thursday, July 23, 2009

Semalam petang lepas opis, acu ke KL jumpa si dia...
lepas amik dia kat umah, kami terus pegi Kepong
dia nak beli alatan untuk memancing
weken nie dia dan kawan2 dia nak pi memancing
kat Pulau Sembilan...(eh..ye ke..tapi lebih kurang mcm tu le nama nye)

kebetulan semalam acu berpuasa..(posa ganti..ahaks)
dalam keta dah bunyik azan..
telan apa yg ada je la dulu..janji berbuka
lepas selesai segala urusan dia kami bergerak ke Damansara

memula acu teringin nak makan kat dalam ikea
(konon2 nak makan..tapi sebenar nye nak usha barang..hahaha)
tapi dia tak nak...sodih ai...huhu

kami park keta kat The Curve
pastu jalan2 kat situ cari tempat makan
memula nak makan kat The Apartments..
acu belum penah makan lagi kat sini
tengok menu nampak menariks...
tapi bila dah duduk...belek sana belek sini
tak de satu pun makanan dalam menu tu yg menarik perhatian

dengan muka selamba je kami keluar...
acu ajak ke TGI...dia tak nak
last2 dia suggest ke Tony Roma's

emm..ok gak dah lama tak makan kat sana
kebetulan semalam tak penuh restoran tu
so, terus je dapat tempat duduk...tak payah tunggu lama

sekarang nie, acu on diet balik...(kunun...hahahaha)
so, semalam acu cuma order

Baked potato soup complimentary dengan roti

dan juga skin potato as appetizer...
rupa2 nye kulit ubi nie, kalau di olah jadi resepi mcm nie
sedap di makan...

tengok la acu tu...kata diet..tapi cheese dalam skin potato tu
huh....sangat menggemok kan...aduihhhh

air sweet cherry...nie air baru...saje nak try
tersangat le masam okeh...
campuran lemon, strawbery, cherry & air sprite

dia order sirloin sandwich...
bapak besar sandwich tu...american size

sudah nye tak abis pun dia makan...apa lagi...bungkus je la jawab nye

lepas makan, kebetulan kat dalam Cineliesure Mall tu
ada di anjurkan game dodgeball..
korang penah dengar or penah main tak game nie?

acu tak penah main...and dengan rasa tak malu nye
acu ngaku tak penah dengar pun nama game nie...
jangan ketawa kan ai tau...ahaks

game nye kita kena baling bola tu bagi kena pihak lawan
sapa yg terkena kira mati...pastu pihak mana abis dulu
dia dikira kalah la...lebih kurang macam dalam video nie

tapi bila tengok pada game tu kan
acu rasa lebih kurang sama je macam permainan tradisi dulu2
tapi permainan apa ek...korang tau tak?

2 xoxo:

nurdaniella said...

salam acu.. huhu.. akak suka tau kalau acu cerita bab makan2 nih.. sungguh melaparkan.. hehe.. game tu kan, macam main masa zaman sekolah dulu jer.. buat satu bulatan, pastu masuk satu group.. yang berdiri buat bulatan tu kena la baling bola pada group yang masuk tu.. sapa yang kena kira mati.. kena la keluar.. bila semua dah kena baling, yang buat bulatan tadi tu pulak masuk.. hehe.. macam tu la lebih kurang..

@cu SaYaNg said...

Nurdaniella::

ha...betul tu akak...
puas acu dok pk..game apa
tapi apa nama game tu ek kak?