Followers

Saba Restaurant

Tuesday, July 14, 2009

Tadi tengahari acu dan 3 orang kawan keluar lunch
untuk pertama kali nye acu datang makan kat restoran nie
lunch kali nie disponsor oleh 2 orang kawan acu;
Mr Nan

& Mr Kerol

huhuhu....sebab apa diaorang sponsor??
sebab diaorang ada 'utang' dengan acu...hehheehehe

"tengahari perut bernyanyi
tak sabar rasa nye nak makan kebab
Saba Restaurant nama diberi
tak sabar nak makan makanan Arab.."

fuh...siap berpantun...hahahhaa
ya...Restoran Saba yang terletak di Cyberjaya

dah lama acu dengar nama restoran nie
tapi acu tak penah sampai lagi ke sini

so, bila last week Nan cadangkan nak belanja makan kat sini
acu terus setuju...sebab nak rasa le makanan arab kat sini lak
kata orang harga makanan nye jauh lebih murah dari Al Diafah
lepas nie boley le acu ajak si dia datang makan kat sini lak...

kami keluar dari opis pukul 12tghari
keluar awal boley sampai awal..
nak sampai awal bukan sebab tak sabar nak makan
tapi sebab kalau sampai lambat terpaksa menunggu
sebab nye time lunch memang full house...
brape byk sebab daaa.....hehehehe

Alhamdulillah time kami sampai tu orang belum ramai lagi
tapi kat bahagian dalam restoran dah penuh
tinggal kat luar nye je...
tak kisah la...janji ada tempat duduk...

kami tak tungu lama untuk order
masing2 order ikut selera masing2...
Nan order Lamb Kabsah + Rice & air Honey Dew


Kerol lak order Lamb Hanith + Rice & air Honey Dew

beza khabsa rice dengan hanith rice nie ialah
hanith tu dia lebih rasa rempah2 nye...

opss lupa lak nak bagitau, sorang lagi kawan acu
yang join sekali lunch nie...Suria...
Suria pun order Lamb Hanith + Rice & air watermelon

acu??
seperti biasa acu tak kan order nasi sebab acu kurang berminat
tadi acu order Shis Tawouk

di makan dengan roti pita

dan minuman nye lak acu order tea pot...sedap teh yg dicampur dengan daun pudina

satu pot kecik tu boleh dapat dalam 8 gelas kecik yg dia bg tu...

perut masing2 dah bernyanyi macam2 lagu dah
hehehe...semua dah tak sabar nak makan
sampai je makanan, tak de nak tunggu2 lagi dah..belasah!!!
hahahhaa...tengok le kesudahan nye...LICIN!!!!

kesimpulan nye, memang sedap...
rasa nye lebih kurang sama je dengan Al Diafah
tapi harga nye jauh lebih murah le....
cuma acu rasa pilihan menu lebih banyak di Al Diafah

thanks a lot to Nan & Kerol...
'utang' lama sudah berbayar...hehehee..
aku doa kan semoga korang sukses selalu

16 xoxo:

sakurasa 2 said...

acu sayang

akak pun semang suka makanan Arab...
di Cyberjaya memang banyak Restoran Arab

@cu SaYaNg said...

sakurasa::

tu la tu kak,acu 1st time pp area sana semalam..mmg byk aaa..
retoran irian food pun ada gak..
rasa mcm nk try je nnt..

echah_syed said...

kat sini dah ade satu cafe arabic food baru bukak kat 1 borneo..combi dah try not bad gak ler tp mahal weii :(

ade sorang kwn combi dorang mmg keturunan arab.mak dia masak mmg terangkat acu.. :D

tapi makanan arab yg mak dia masak tu sgt cerewet berbagai rempah yg di import patut ler sodapp!

cerpelai said...

Banyak variasi betul makanan yang Acu pilih ni.. Gua tak pernahnya terfikir nak makan makanan selain nasik..

Edehh..

(Lepas ni gua nak masak anai-anai kukus dengan jus petai sebab nak lawan Acu.. Barulah eksotik ye tak?)

Kehkehkeh..

@cu SaYaNg said...

echah::

kak echah,kwsn umah acu nie ramai org arab.so,ada le satu kedai runcit yg mmg jual brgn dr arab termasuk rempah ratus & beras dr sana..so,lps nie senang le kalau acu nak masak.p kedai nie saja dh leh dpt...

erk..tp bila nk masak tu x tau la pulak..hahhaa

@cu SaYaNg said...

cerpelai::

anai2 tu jgn kukus,goreng baru sedap..rangup je...hehehehe

yatie81 said...

tiba2 rasa lapo lak pulakss..acu jgn lupa sample kuih raya sok :D

nurdaniella said...

salam acu.. huhu, kalau bab gi makan ni kan, memang tak leh lawan arr ngan acu nih.. agak2 bila pulak nak belanja akak??

ujie said...

acu...aku rindu kat koooo...

ko mmg uat aku lapar...

kamalnzura said...

piah, masuk blog hang sure terliuq...
mkn yg sedap2 belaka

@cu SaYaNg said...

yatie::

hahaha...ko skrg mmg kuat makan..kui..kui..jgn marah nooo...

@cu SaYaNg said...

nurdaniella::

nak acu blanje,akak kena la dtg sini..

@cu SaYaNg said...

nurdaniella::

nak acu blanje,akak kena la dtg sini..

@cu SaYaNg said...

ujie::

sama le mcm aku
ko lapar mnta le abg misai beli kan..hehehe

@cu SaYaNg said...

kamalnzura::

mmg saja nk bg hg terliuq...hahahaa(gelak setan)

@cu SaYaNg said...

kamalnzura::

mmg saja nk bg hg terliuq...hahahaa(gelak setan)