Followers

Nie La Berita Sedih Nye...

Thursday, July 2, 2009

Wah..lama gile acu tak updet blgo acu
kebizian keja di tambah pulak dengan ketiadaan idea utk menulis
menyebabkan acu menyepi seketika...cewahhh
macam poyo je bunyik nye...ahaks..

sian kawan2 yang tertunggu sambungan berita sedih
yg acu dapat sebaik menjejak kan kaki ke bumi Malaysia aritu
ok lah...now i story u ya...

sebenar nye sebaik je kapal terbang selamat mendarat di KLIA
sebaik sahaja henpon kami semua on semula
ada sms yang masuk...bunyik nya lebih kurang begini

"Pn Rabiah telah meninggal dunia pada bla..bla..bla..."

ya..salah seorang ahli rombongan yg ikut serta bersama kami
telah kembali ke rahmatullah di Hospital Medicana Beylikduzu, Istanbul
pada jam 11.00 malam waktu Turkey..

ingat tak dalam entry lepas, acu bagitau 5 orang terpaksa tinggal di Istanbul??
5 orang tu termasuk la arwah Pn Rabiah nie
petang kamis 21-Mei-2009 arwah dimasukkan ke hospital
sebab keadaan nya yang drowsy toward unconsciousness
dan bengkak pada muka & kaki..

sudah tertulis, Malaikat Maut menunggu arwah di sana
walau pun kesihatan arwah kurang mengizinkan
tapi arwah tetap bersemangat nak join trip ke Turki nie
sebab tu arwah di temani suami nye...

sebenar nye, lawatan kami kali nie pun tidak berjalan dengan lancar
ada saja masalah & perkataan "unfortunate" sering saja
terkeluar dari mulut tour guide kami si Yuksal...
ada beberapa insiden yang selalu dikaitkan dengan
perkara buruk turut berlaku di kalangan kami
seperti gelas kat restoran pecah, mangkuk sabun kat hotel tetiba pecah
macam2 lagi lah...

rupa nye memang kesudahan nya UNFORTUNATE jugak...
setelah 2 malam arwah di hospital
selama 2 malam tu, 3 kali arwah bertukar hospital
daripada hospital kerajaan hingga ke hospital swasta
ni semua gara2 hospital diaorang tak cukup kelengkapan
akhir nya pada hospital yg ketiga..arwah disahkan meninggal dunia

acu nak pesan pada kawan2 yg suka travel
jangan lupa amik la travel insurans...
travel insurans nie penting jika berlaku sesuatu yang tak diingini
ketika kita merantau ke tempat orang...
bukan sikit duit yang nak perlu dikeluarkan
kalau kita terpaksa masuk hospital kat luar negara

saam2 la kita sedekah kan Al-Fatihah untuk arwah
semoga roh nya di tempatkan di kalangan orang yg beriman...Amin..

9 xoxo:

fazemy said...

Pn. Rabiah tu ambik tak travel insurans? Al-fatihah buat arwah. dah tertulis kan ajal dia kat sana.

@cu SaYaNg said...

Amik..
kami semua mmg amik travel insurans
dan husband dia pun amik gak..
byg kn deposit hospital saja pun dah mencecah puluhan ribu ringgit..

fealize_eleanoer said...

oohhh...

alfatihah pada arwah!

:|

Jake's Daughter said...

Alfatihah..Takziah untuk keluarga arwah..

Daffodil said...

alfatihah n takziah.. moga roh beliau d tempatkan dikalangan para solihin.

yup, mmg suggest sgt amik that insurans bkn setakat hospitality tapi juga utk cover kalu kehilangan luggage sama huhu...

hysMan.. said...

Takziah..
Al-Fatihah..

kamalnzura said...

Al-Fatihah

LotsOfLove-Pearls said...

salam dear...
sadnya LOL baca...
:(

nurdaniella said...

salam acu.. al-fatihah buat arwah.. betul cakap acu tu, malaikat maut dah tunggu arwah kat sana.. pasti anak2 arwah sedih, kann..
p/s: lambat sangat akak bagi komen, kann.. masalah biasa.. link acu ilang bila akak renovate rumah.. apakata acu letak followers tu.. mudah bagi akak.. hehe..