Followers

Papa John's (Entry Basi..)

Monday, April 27, 2009

Nie sebenar nye entry yg dah basi...cite nie berlaku pd 14/4/09
dah basi kan??? tapi nak cite gak..hehehhee
aritu lepas je
interview pukul 11 pagi tu
acu & pn fea nie terus menuju ke Puchong
acu teman kan pn fea nie..dia ada hal kat sana

memandangkan hal pn fea nie setel tghari
maka kami pun menuju le ke 101 Mall Puchong
nak cari tempat untuk mengisi perut2 kami nie...
kebetulan nye 101 nie baru je siap renovation
maka nye dah banyak le kedai makan kat dalam tu

masa kami melangkah je masuk ke 101
wah...teruja nye acu...hehehehehe
sebenar nye dah lama acu tak datang sini
dulu masa dok kat serdang at least sebulan sekali datang
tapi la nie since dah pindah kajang
dah jarang dah datang ke Puchong nie...

belek sana belek sini, kami nampak satu restoran


ekceli acu dah nampak restoran nie masa di Berjaya Time Square
tapi tak de la pulak keinginan nak makan kat situ masa tu
tapi memandang kan pn fea pun tak penah lagi merasa pizza nie
so, kami pun dengan jelita nye melangkah masuk ke restoran nie
memang kami berdua nie jelita....muahahahaha

belek2 menu nye, kami sama2 la pulak teruja nak merasa
Pizza Land & Sea..nampak nyummy kan...teruja nak makan

perasan tak kat sebelah pizza tu ada cili?
tu cili jeruk...sebenar nye kat Papa Johns nie tak disediakan cili sos or tomato
for those yg nk pedas makan dengan cili jeruk tu la
tapi sos tobasco ada le disediakan...
one more thing pizza di sini di sedia kan dengan garlic butter sos...
tu yg warna kuning dalam bekas kecik tu

so, sesapa yg nak makan kat sini..jangan le minta sos cili
memang tak dapat nye...macam acu le...hehehehe
akhir nye acu makan pizza dengan cili jeruk tu
not bad la...first time makan pizza dengan cili jeruk
so, jakun la sikit...hehehehee...tapi sedap
korang patut try...

minuman acu order Earl Grey Tea

pn fea lak order...emmmm...apa ek pn fea?
mocha ke capocino?acu lupa la...hehehhhee
tengok pd gambar macam mocha...


dan dessert nye lak kami beli satu tapi makan bersama
American Cheese Cake...sedapppppppp....

kesilapan kami ialah mengorder pizza tu dalam bentuk thin crust
huh...tak kenyang la...hahahaha
menyesal tak sudah kami nie...sebab perut tengah lapar..hehehehehe
tapi dah tertulis tengahari tu rezeki kami banyak tu kan...
maka nye kami redha je la...betul tak pn fea?
walhal dalam ati masing2 "menyesal nye order kecik.."

so,pengajaran ye...utk sesapa yg nak makan kat sini
jangan le amik yg thin crust...dijamin tak kenyang punya...hehehehehehe

4 xoxo:

aramis2177 said...

uiks....
papa john ni kat blkg umah aku ada satu branch.....gheja aku kalau malaih gilaaa nak masak...situ laa aku terjah!hahahhahaa.....pizza2 dia memang sedap!n memang dia akan letak sekali cili jeruk & garlic sauce tuh.....org yg gheja situ pun dah muak tgk muka aku!huhuhhu.......wahh....dah ada satu branch kat ioi , nanti blk xlaa kempunan aku nak makan papa john nih!hehehhehe.....

@cu SaYaNg said...

tu la tu..
aku 1st time try
not bad la pizza dia...
kira nye boley p lagi la lepaih nie
nnt hg blk kita p mkn sama2 noo..

teringat time minum ayaq mahai kat alamanda dulu dgn hang & balqises

fealize_eleanoer said...

mak minum mocha nyah...tedaaapppp!

btl²..nyesal order thin crust punyoo..terus frustttt!!

wkaakaka!

@cu SaYaNg said...

hehehehe...x pe..x pe..
next time if kita kuar sama lg jgn order thin crust ya...ia nye tidak mengenyangkan...hehehee