Followers

San Francisco Pizza

Monday, April 27, 2009

Memandang kan perut yg perlu sentiasa diisi
(huh...alasan semata-mata..)
ari sabtu yg lepas, kami sebenar nye nak ke pasar malam Bangi
(kami a.k.a acu & dia)
masa kat trafic lite tu boley pulak le acu ternampak kain rentang

50% disc for pizza valid saturday & sunday only


emm...acu tengok dia sambil angkat kening...

Dia :: "nak try ke?"

Acu:: "boley gak...belum penah try lagi kat sini...selalu tengok banner je.."

lantas dia pun melencong kan kereta menuju ke simpang restoran tu
restoran yg diberi nama Pizza San Francisco Unique Pizza, Great Pasta
ntah apa yg unik pizza nye acu pun tak tau...sama je dengan pizza lain

masa sampai tu orang belum ramai lagi...
tengok dia nye dinding, nampak macam2 menu yg ada


masa waitres sampai untuk ambil pesanan, acu pun tanya le pasal promosi tu
kata nye kena beli pasta baru boleh dapat half price pizza tapi untuk regular size je
emm...so, acu pun order la Liguine Salmon
spegeti cabonara yg di letak ikan salmon di potong dadu

pastu kami order Pizza Quattro Stagione
susah betul nak menyebut nye...huhuhu

not bad la pizza nye nie...tapi acu suka pizza Papa Johns lagi
si dia seperti biasa tak lepas dengan lamb nye
dia order Lamb Chop...

lamb chop kat sini ada rasa mint
so, for those yg tak suka mint tu tak sesuai le menu nie...
untuk minuman acu order Lime Special

sedap tau...buah limau yg di mesin pastu dicampur dgn air sprite
pastu letak asam boi..perghhhh!!!! memang mavelessssss....
acu suggest kan kat korang minuman nie if korang nak try...
dia order Cucumber Juice atau bahasa pasar nye jus timun

dia memang suka sangat jus timun nie...
acu tak tau le apa yg sedap nye...nak try tapi takut tak tertelan lak...
untuk dessert lak, kami order Tiramisu cake..
tapi acu lupa lak nak amik gambar...
dessert kat sini tak banyak sangat choice nye...biasa2 aje...
order banyak..last2 pizza tu take away sudah nye :-D

kami makan kat sini sambil ghairah layan Final Piala FA...
tahniah pada pasukan Red Giant....

12 xoxo:

Linda Latip said...

piah lenkali ko g bangi try redcard kat blkg kedai cat farish tu..harga sgt berpatutan n food die sgt sedap..interior pn lawo! itallian food jgk..i loikes!..kitorg pn salu lalu tepi san fancissco ni tp tknah snggah sbb tiapkali lalu msti g apedtrician Ghazi jd sure la die tgh sakit kan..tkdek msa lak nk snggah hahaha

hysMan.. said...

Acu,pizza tu wooo..
nak lagi pekena lamb chop pon my fav..
adoiiiii...
aduh kena pi nih..
domino pon ok laaaaa..
ahakk...

dcrysz said...

Kena pakai kanta pembesau... nak nengok N3 nih.... ish ish ish....

kamalnzura said...

wii..hang ada gastrik ka...mkn tak ikut time kottt...

perghh...byk n3 aku tertinggai..sekali masuk..suma crita bab mkn...sungguh la terliuq

arryani said...

Pizza!!!

mmg my favourito..hehe.

Look sodap!!

@cu SaYaNg said...

Linda Latip::
good info...nanti aku pi cari ya...

@cu SaYaNg said...

hysman::
pizza yg nie kureeenggg sikit sedap nye if nk compare dgn Papa Johns Pizza...tp domino pun acu suka..peperoni thin crust dia memang my feveret..nyummy..

@cu SaYaNg said...

dcrysz::
erk...nape?tak nampak ke?
so far bloggers lain boley baca..sori menyusahkan awk..anyway thanks sudi singgah

@cu SaYaNg said...

kamalnzura::
mmg pun...aku selalu skip lunch.malas nak keluaq tu yg x penah makan lunch..kalau makan pun ari jumaat sbb rehat pjg..pdn muka aku kan dah sakit..huhuhu

@cu SaYaNg said...

arryani::
nampak mmg sodap tp acu tak brape nak gemar...hehehehe

fealize_eleanoer said...

adoilaa...

setiap kali aku masuk blog ko ni..
aku mesti kelaparan...

:D

@cu SaYaNg said...

muahahaa...sori la babe..
aku nie kan mmg suka makan walau pun dalam berdiet...hehehehe

jgn marah ye dik non...