Followers

Sabtu Yang Lepas

Monday, April 6, 2009

Sabtu lepas acu lepak rumah je
memandang kan si dia busy dengan F1 kat Sepang
so,acu menghabiskan masa dengan menonton dvd
dan layan tv je...
cuma petang lepas asar tu, acu keluar sekejap
pegi Jusco Cheras...nak cari comfoter untuk bilik ke-2 umah acu

emm...memandang kan acu lepak umah je
so, pagi tu sambil tunggu mesin basuh berputar
acu pun buat le bekpes untuk mengisi perut yg berkeroncong nie

acu masak 2 jenis bende yg simpel...
mini pizza (hahahaha...curik istilah & idea tu dari blog farah)


dan jugak potatoes wedges
sekali tengok macam goreng pisang lak kan...hahahahaha

huh...kata diet...tapi makan tak hengat nye....apo la acu nie
potatoes wedges tu acu makan sambil layan dvd
sedap nye...nyum..nyum...

petang lepas asar tu, acu sms dia bgtau nak ke Jusco
nak cari comfoter sebab Jusco kan sale sampai 5hb kan
so, terus le cargas ke sana...
dapat je comfoter yg di hajati terus le acu balik umah
baik kan acu nie....tak melencong tempat lain pun
hahahahaa...sebenar nye malas nak merewang

malam tu dok pikir apa yg acu nak makan untuk dinner
last2 baru teringat, jumaat lepas ikan dowry yg acu beli ada lagi
(sebenar nye nak beli salmon..tapi salmon tak de dowry je yg ada)
ari jumaat tu acu dah try masak dah resepi yg acu amik kat internet nie
so, malam tu sekali lagi lah acu masak kan menu yg sama
memandang kan bahan2 nye masih ada

acu masak ikan dowry + sos putih + mix vegie rebus

makan sambil layan tv...syok gak...sedappppppp...hehehhee
cuma kuah nye pekat sikit...mungkin terlebih tepung atau kurang susu
tak pe...next time cuba lagi...

dalam pukul 10 lebih tu acu call si dia...
nak tanya dah balik ke belum sebab dia bgtau keje nye abis lambat
masa call tu dia ajak datang tgk F1 esok ari nye (ahad)
sebab dia ada amik tiket dari kawan dia....

emm...ok gak kan...thn lepas tak dapat tengok
so, thn nie boley gak layan F1 nie...
acu pun kira ok je lah....cuma kata nye race start pukul 5ptg
alamak...tak kan acu nak ikut dia pi pagi lak...
diaorang pukul 10 dah kena ada kat sana

iskh...dok melangut saja la kalau acu pi awal...
emm...macam mana ek...
kata nye tak pe lah ikut diaorang dulu
lepas tu pi la jalan mana2...dalam pukul 3 datang le SIC tu balik
dalam otak dok pikir tempat terdekat is Nilai 3 je la
hehehehe...leh shoping barang hiasan rumah kan ;-)
acu setuju je la cadangan dia tu

masa dok layan cerekarama, acu terpikir nak bekal kan dia esok
so, acu pun terjah dapur...dah pikir nie apa nak masak
tengok bahan semua nye ada...lengkap....
apa lagi....pong sana...pang sini...
buat kali kedua maka nie la hasil nye

roti lapis berinti....acu penah masak sebelum nie...
sebelum nie acu guna kan tuna, kali nie acu buat inti sendiri
memandangkan yg ada dalam peti ais cuma sosej
jadi roti yg sepatut nye berinti daging, acu ganti kan inti sosej
sedap oooo....hehehehehe...puji sendiri..kah...kah..kah...

dah siap roti tu, acu masuk tido le bila jarum jam dah menunjukkan pukul 12.30am..

6 xoxo:

SYAbAR said...

Rajinnya Acu. Makanan tu semua buat akak terliur je.... NAMPAK SODAP

sakurasa 2 said...

acu sayang
akak laparrrrr

@cu SaYaNg said...

Syabar::
hahaha...memang sodap...hehehe


Sakurasa 2::
lapar ye?
nanti lunch time jgn lupa keluar makan tau ;-)

Cik Kham & Co said...

amboi2..sejak dok umah sendirik nih..rajin cik kak ni memasak ehh...percubaan yg bagus Piah...kalo aku..presentation x ptg..yg ptg sedappp.....

fazemy said...

Pandai rupanya masak. Leh wat menantu nih. nyum nyum nampak sodap.serius takleh tgk gambar makanan..confirm kena g mkn jugak..huwaaa...

@cu SaYaNg said...

cik kham::
hahaha...dah boring dok umah
x de apa nk buat,baik le aku masak...


fazemy::
ala..jgn le ckp mcm tu..malu i..hehehehe