Followers

Kak Tak De Duit Kecik Ke????

Wednesday, October 27, 2010

Kak tak de duit kecik ke???


Korang mesti penah dengar kan ayat di atas tu???
acu dah beberapa kali terkena dengan ayah di atas
kalau selama nie acu tak kisah sangat
sebab nye kejadian berlaku di kedai-kedai runcit
or biasa nye kat kedai 7 11...

tapi malam tadi, kejadian nye berlaku di sebuah pasar raya yang gah
yang sentiasa menjadi tumpuan orang ramai...
yang parking kereta nye selalu je penuh...huh!

ala...kat Jusco Mid Valley...cam tak caya kan????
tapi percaya lah...pekerja di JUSCO di Mid Valley
yang mengeluarkan ayat tu pada acu...

malam tadi acu beli 3 jenis barang...
harga nye hampir separuh wang kertas RM50
so, acu pun hulur kan lah sekeping note RM50
tetiba chasier tu boley cakap



"akak tak de duit kecik ke???
saya tak de duit kecik nie.."


ya ampunnnnnnnnnnnn....punye ramai manusia berbaris bayar tadi
kau boley pulak cakap tak de duit kecik....
ikut hati nak je acu tinggal kan barang-barang yang acu beli tu
tapi di sebab kan ada satu barang tu yang acu memang nak sangat
terpaksa la acu selongkar purse acu yang merah menyala tu
nasib baik lah pencarian acu berjaya...

eeeeeee....geram je rasa nye malam tadi tu
macam tak logik je tak de duit kecik...
JUSCO tu terletak di dalam Mid Valley
tempat tumpuan beribu atau mungkin puluhan ribu manusia
tak kan la langsung tak de duit kecik...

disebabkan benda nie lah, acu selongkar gak purse acu cari duit kecik
tau tak apa nie??? nampak tak tulisan atas kotak putih tu???

meh kita buka tengok isi dalam dia ek...

hah...nie la dia....nama benda alah nie TAKO TAO
acu sangat suka TAKO TAO nie...
kalau ke JUSCO Mid Valley nie acu mesti akan beli TAKO TAO nie
acu tak tau benda alah nie guna tepung apa
yang acu tau tepung tu bercampur dengan sayur kobis yang dicincang halus
di tuang ke dalam acuan yang macam kaya ball tu

pastu dalam nye ada inti...ada 5 pilihan inti nye
Octopus, Prawn, Unagi, Chicken With Ham
dan satu lagi apa benda ntah...tak ingat...
feveret acu Prawn & Chicken With Ham
satu set nye ada 3 ketul...

korang penah makan tak???
tak penah???? iskh...try la....
acu rekemen kan korang untuk try TAKO TAO nie..BEST!!!!!



8 xoxo:

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Ok... akan try!

Shafika Syuhada Rosli said...

sedap !!! (;

@cu SaYaNg said...

VIC::

try jgn tak try...hehehee

@cu SaYaNg said...

shafika::

yessszaaaaaa

diriku said...

he2..len x, acu bwk duit syiling, bru jenuh diorang nak kira..

@cu SaYaNg said...

diriku::

baik puan...heheheee

farra8979 said...

ala, me jelezz... dh lama x makan..

♥cHeeSeLoV3R♥ said...

nyum ... nyum ... mcm sedap jew ;)