Followers

3 Tahun Berlalu...

Saturday, October 30, 2010

Sedar tak sedar...diam tak diam
hari nie 30 Oktober 2010 genap 3 tahun acu menulis blog...
sekejap je dah 3 tahun dah...

acu mula menulis pada 30 Oktober 2007
entry pertama dengan tajuk
Testing...Testing..1..2..3..
dengan muka tersengih galak...seronok sebab ada blog

kenapa acu tulis blog???
emm...ntah la ye...acu sendiri pun tak tau tujuan asal blog nie
hahahaaaa....boley ke jawapan cenggitu???
tak sesuai betul kan??? heheheee...

tapi betul serius...acu tak tau tujuan acu menulis blog
acu create blog nie hanya untuk suka-suka je..
masa tu jahil....tengok orang ada blog
acu pun nak ada blog sendiri gak..

awal-awal tu memang tak pandai nak menulis
(erk..sampai sekarang pun tak pandai..)
sebab acu bukan nye penulis yang hebat..
acu tak pandai nak berbahasa puitis segala bagai
acu tak pandai nak berbahasa "LU" & "GUA"
acu tak pandai semua tu...

tapi acu seorang yang suka bercerita...
acu rasa banyak benda yang acu nak cerita kan
acu rasa banyak benda yang acu nak kongsikan
(banyak ke wehhh...hehehee...)
terutama nye kisah acu ketika melancong...

ya...mungkin acu boleh kata kan itu antara tujuan blog ini diwujudkan...
sebab acu nak kongsi pengalaman acu ketika di tempat orang
nak ceritakan apa yang menarik di tempat orang
mungkin ia nya boley dijadikan panduan untuk korang...

sehingga ke hari nie acu sudah menulis 555 entry
(termasuk dengan entry nie lah...)
tapi jumlah tu terlalu sedikit sebenar nye untuk
penulis blog yang telah menulis selama 3 tahun...
insyaAllah lepas nie acu cuba menulis lebih banyak lagi..


Alhamdulillah hari nie acu mempunyai 55 orang followers
acu tau jumlah tu kecil je...apa sangat la nak dibanding kan
dengan korang semua...
tapi acu bersyukur sekurang-kurang acu tau ada juga orang yang
sudi menjengok & membaca blog acu nie...hehehee

dalam dunia blog nie lah acu dapat mengenali
Kak Azie, Kakcik, VIC, DJ Epoi, Kak Echah, Emy, LOL,
ieda, Ujie, Azrul, Budak Kentang dan ramai lagi lah..
(sekadar menyebut beberapa nama...)

::sumber gambar - kak azie::

termasuklah Abang Dul & Hazrey...

::sumber gambar - kak azie::


dan Alhamdulillah perkenalan di alam cyber
terus dierat kan di alam nyata...
semoga hubungan kita berkekalan hingga ke akhir hayat...

insyaAllah acu berjanji selagi mampu
acu akan terus menulis & bercerita pada korang...
dan acu mahu menambah kawan sebanyak mungkin..
acu nak jalin kan silaturrahim dengan lebih ramai orang...
semoga niat suci nie direstui & dipermudahkan Allah..amin




"HAPPY 3rd BIRTHDAY to LIFE is @ JoyRide"





12 xoxo:

azieazah said...

"HAPPY 3rd BIRTHDAY to LIFE is @ JoyRide"

Betul, kisah2 ACU pegi melancung memang best-best, jadi panduan dan perkongsian buat ramai pembaca. Jumlah followers bukan penentu aras, yang penting kepuasan diri sendiri.

Teruskan...!

(Kak Azie sendiri tak tau tentang ulangtahun berblogging, nak kena check gak nanti)

@cu SaYaNg said...

kak azie::

terima kasih kak...
insyaAllah...acu akan terus menulis selagi terdaya...

diriku said...

keep blogging ye Acu =]

kakcik said...

"HAPPY 3rd BIRTHDAY to LIFE is @ JoyRide" (kopipes dari komen Azie)

Semoga perkenalan di maya ini tidak terhenti hingga akhir hayat kita. InsyaAllah.

Kakcik memang sentiasa 'menjengah' blog Acu ini - suka mengikuti catatan2 Acu - cuma kadangkala kakcik datang dan pergi dalam senyap! :)

Teruskan menulis dan bercerita...

fazemy said...

Saya suka je baca blog Acu. klw ada entry naik mesti laju2 klik walau kdg tak rasa nak komen pun. tapi wajib klik baca. heheh

@cu SaYaNg said...

diriku::

insyaAllah...

@cu SaYaNg said...

kakcik::

terima kasih kak...amin...
dan insyaAllah acu akan terus menulis kak..

@cu SaYaNg said...

fazemy::

tq sayang...acu pun sama..
bak kata kakcik datang & pergi dalam senyap...heheee

Jake Daughter said...

Tahniah3... Kejap j dah 3 tahun kan... Kite kenal pon melalui blog... Tetiba bole jadi kawan baik.. Hehehe.... Suke3...

@cu SaYaNg said...

jake daughter::

tq..tq...tu la pasal...kebetulan banyak pulak persamaan kita...citarasa kita hampir sama...semoga hubungan kita kekal selama nye

erisya nor said...

teruskan menulis acu...suka baca coretan acu...menarik!

@cu SaYaNg said...

kak erisya::

insyaAllah kak...tq so much for your support kak..