Followers

Al Kisah Tentang Bunyi Hon

Thursday, October 14, 2010

Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya, korang silap!!!

Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak…

korang tau tak setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya...

meh acu bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk korang ek... Please take note ye..!!!! heheheheeee

a) 1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI”

b) 2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

c) 3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit
(biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)

d) 1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

e) 2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH TAK DE OTAK KE?????”

f) 4 x atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap....

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:



“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”

heheheheeee.......just a joke....jangan marah noooo....

4 xoxo:

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

hahahahhahahhaha...
tak pun... old newspaper...
sulat kaba lamaaaa.......

kakcik said...

Wah! sejak bila Acu belajar bahasa hon ni? :)

@cu SaYaNg said...

VIC::

hehehee...a'ah ek...lupa lak psl old newaspaper tu...hahahaa

@cu SaYaNg said...

kakcik::

dah lama dah...nie baru berkesempatan turun kan ilmu...hehehe