Followers

Muzikal Tun Mahathir..SUPERBBB!!!!!

Tuesday, October 5, 2010

Dalam sibuk bekerja...acu masih sempat meluangkan masa
malam jumaat lepas untuk menonton Teater Muzikal Tun Mahathir
yang bertempat di Istana Budaya, Kuala Lumpur

kakak acu bagi acu 2 keping tiket so, acu ke sana dengan Fiqa..
tiket sumbangan dari Ambank...tq ya Ambank...


acu bertolak dari rumah kakak lepas maghrib
jalan sedikit jam...sampai sana dalam pukul 8.15
dan Alhamdulillah parking pun senang dapat...
malam tu tak salah acu ada 3 buah bas rombongan yang datang menonton

komen acu mengenai teater nie???
SUPERBBB!!! two thumbs up...BEST!!!
percaya tak, acu boley menangis tengok teater nie..hehehehe

kenapa menangis????
acu menangis masa zaman kemuncak Tun
bertapa maju nye bumi Malaysia di bawah pemerintahan Tun
banyak projek-projek mega yang berjaya direalisasikan oleh Tun
Alhamdulillah semua nye berjaya...acu bangga dengan Tun

acu menangis semasa mendengar Tun mengalunkan
puisi Perjuangan Belum Selesai...sebak dengar Tun menangis
ketika Tun bacakan puisi tu...

acu menangis masa Tun mengumumkan perletakan jawatan
masa persidangan UMNO di PWTC...sedih sangat
ditambah pula bila melihat Tun menangis masa berucap tu...

acu menangis sebab terkenang kan arwah ayah
arwah seorang yang kuat bekerja...aktif berpolitik..
banyak memegang jawatan penting..langtang bersuara
sifat yang sedikit sebanyak ada persamaan nya dengan Tun...

pada yang berminat korang masih lagi ada kesempatan
sehingga hujung minggu nie kerana tempoh persembahan dilanjutkan
lagi 5 hari.....mean sampai 9hb Oktober nie...

sebelum balik sempat la mengabadikan kenangan dengan poster para pelakon





6 xoxo:

erisya nor said...

alahhh tak acilah....camner lak acu leh dapat tiket free?

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Ala... vic pun suka sgt tengok teater.. camna nak dapatkan tiket free ni??

p/s Tun adalah idola saya, dulu kini dan selamanya...

azieazah said...

Wahhh tengok promosinya memang hebat. Superb! sebab pelakunnya pun hebat. Tun Siti Hasmah by ERRA Fazira pun sangat klasss!

best lagi bila dapat tiket tajaan. Next time kalu ada lebih, sound lerrrr...

@cu SaYaNg said...

kak erisya::

hahahaa...tu kena ucap terima kasih kat kakak acu..dia yang dpt tiket tu daripada pihak Ambank...hehehe

@cu SaYaNg said...

VIC::

Tun juga idola acu...dulu kini & selama nye...

tiket free tu kakak acu yang dapat..camne leh dapat acu tak tanya lak...hehehee

@cu SaYaNg said...

kak azie::

memang best gak...insyaAllah if ada rezeki lebih nanti acu roger akak ye.. ;-)