Followers

Setan Facebook

Thursday, December 8, 2011

Pernah dengar tajuk tu tak??

Tu sebenar nya movie dari Indonesia
biasa lah Indonesia kan memang femes dengan cerita hantu

Photobucket

Mengisah kan mengenai roh Anin yang tidak aman
membalas dendam dengan mencari mangsa di Facebook

Amik kau...hantu zaman cyber
cari mangsa kat internet tu....hehehehee

Gara-gara Anin terlupa log out Facebook
selepas menggunakan nya di Cyber Cafe
ada orang lain yang mengambil kesempatan ke atas akaun nya

Di update nya status Anin dengan menulis perkara yang
sensitif yang menyebabkan bakal suami Anin
membatalkan perkahwinan mereka

Photobucket

Tapi acu rasa tu cuma alasan laki tu je
sebab semasa dia bertemu Anin untuk membatalkan perkahwinan mereka
laki tu dah bawa perempuan lain pun

Photobucket

Kerana terlalu kecewa dan malu dengan jiran tetangga
akhir nya Anin membunuh diri

Bayang kan perempuan secantik ini

Photobucket

berubah menjadi rupa gaya gini

Photobucket

waduh serrrammm banget sih....hehehehee

Sebenar nya cerita nie tak de la seram sangat pun
cuma acu rasa agak menarik
banyak pengajaran dalam cerita ini
terutama untuk mereka yang "ketagih" update status di Facebook

Nak tau kesudahan cerita nie??
tengok saja kat Youtube

Nie acu tempek movie dia
tapi kalau tak puas atau nak donlod
cari je kat youtube "Setan Facebook"



cuma awas ya...cerita nie ada sikit adegan 18SX
nie dah warning awal-awal dah nie...





Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

7 xoxo:

kasihibu said...

hehehe..ingatkan org duk ghalit pasal fb, rupanya hantu pun ada akuan fb ;p

kasihibu said...

hehehe..ingatkan org duk ghalit pasal fb, rupanya hantu pun ada akuan fb ;p

Anaa said...

acu, baru ni dengar citer ni..

overall, worth watching tak? :)

kat umah akak hantu akak panggil bedah joyah peah timah..ni gara2 nak ramaikan kengkawan kak limah... modal nak takut2 kan anak.. ada kaa kann..

ainnoraini said...

hantuuu...kakain ni penakut sikit..tak mau la tengok nnt asyik teringat2 jer..

@cu SaYaNg said...

kasihibu::

tu la pasal kak...canggih dah hantu zaman sekarang

@cu SaYaNg said...

Anaa::

not bad la nak tengok tapi best lagi la hantu kak limah tu...hehehee

@cu SaYaNg said...

kak ain::

hehehee...kalau asyik teringat jangan tengok sebab nye hantu nye suka beno muncul tetiba depan skrin..saja nak bagi orang terkejut