Followers

"Engkau Ni Macam Sesumpah Pya!"

Thursday, November 25, 2010

Kalau dalam entry acu sebelum ni acu di katakan Arabian
kali ni ada orang cakap acu macam orang Siam pula...

"En.Chatter:: nak tnye...u org mane ek..?
Acu:: org Kedah...nape?
En.Chatter:: mcm org Thai jer.."


Emm...sekali lagi...acu dikatakan seperti orang luar...
apa kah muka acu ni tak nampak seperti Malaysian kah???

Sebenar nya dah banyak kali dah orang keliru dengan muka acu ni
sejak di zaman sekolah lagi..
masa di sekolah rendah, ada cikgu kata muka acu seperti orang Brunei
sampaikan ada cikgu yang panggil acu dengan nama "Dayang Sofea"
orang Brunei muka nya lain dengan orang Malaysia kah??

Bila masuk ke sekolah menengah, ada kawan-kawan kata
acu ni nampak seperti kacukan Australia...
kat mana yang sama dengan kacukan Australia..acu pun tak tahu

Tapi dah banyak kali orang cakap acu ni seperti kacukan Siam
kat mana yang sama ye?? badan memang sah tak sama
sebab orang siam kurus-kurus...


Pernah sekali acu pergi Facial kat Adonis di Mines
pekerja kat situ cakap bahasa Cina dengan acu...
kerana disangka nya acu ni Chinese
bila acu cakap acu Melayu, dia terkejut...
sebab kata nya kulit acu ni tak seperti kulit orang Melayu
uish...sebab kulit putih je terus cakap Cina..iskh..iskh...

Bukan tu saja, setiap kali acu ke SIC tengok racing
pernah beberapa kali acu di sapa sebagai pelancong
ada orang meng'offer' kan acu minuman keras
sebab disangka nya acu nie pelancong asing...
dan ada cleaner di SIC tu susah payah nak speaking London dengan acu
sebab disangka nya acu ni orang luar...

Masa ke Europe, ada orang cakap rupa acu
lebih kurang sama saja dengan penduduk sana...
acu agak bahagian yang sama cuma saiz badan saja...hahahaaa

Acu ke Turkey, orang cakap acu dah seperti orang sana
emmm...cuba tengok....sama kah???
saiz badan tu memang dah sama lah...muka tu rasa nya tak...

Ke Vietnam, acu dikatakan orang Vietnam...
cuma yang membezakan acu dengan mereka
sebab acu gemok...orang Vietnam semua nya kurus-kurus...

Kesian acu kan???
acu orang MALAYSIA ASLI...keturunan MELAYU..
emak & arwah ayah memang orang Malaysia tulen...
acu tak ada kacukan daripada semua-semua yang di atas tu
tapi acu akui..acu ada saudara di Bangkok & di sebelah Tanah Arab
mungkih kah darah saudara acu tu terkena tempias nya pada acu??

Seperti kata Kak Mide yang selalu melancong bersama acu::

"Engkau ni macam sesumpah pya...
engkau akan bertukar rupa ikut negara
yang
engkau pergi..."






"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

5 xoxo:

~ SRI BRIDAL ~ HOUSE BOUTIQUE, KAJANG , SELANGOR.~ said...

ok la tu babe.

nnt bole buat..
...
...
.....

sup sesumpah!

haha!

tu saiful apek yg kate bukan aku yg kate! ahakss

fazemy said...

Haah baru nak ckp...sesumpahkah Acu ni? Hahaha. Apapun proud to be malaysian...mcm2 rupa ada. Yang penting kena prasan cun sokmo. smileeeeeeeeeee! hehe

Dearie Pearls said...

memang tak macam malaysian especially pict 1st tu.

caya ar acu..

erisya nor said...

acu...gambo 1st tuh mmg mcm org siam hehehe...untunglah acu boleh ubah wajah ikut tempatan...tak lah kena tipu :)

hysman said...

i loike pic yg acu kat pantai ittew..
hakhakah..
:p