Followers

Tolng Isikan P'cik Top Up...

Thursday, November 25, 2010

Tadi tenghari acu ke KL untuk lunch dengan Mr.EE
lepas lunch, masa nak balik tu tiba-tiba ada sms masuk::


"Ni p'cik guna kad orng, tolng isikan p'cik top up RM30 di
number baru p'cik ni nom dia 0128105169, pasal p'cik
ade kes di balai polis boleh tak cepat sikit beli"


daripada nombor penghantar nya +6285342566573...
sms tu acu copy sama serupa seperti dalam hp acu
helo..maaf la ya...acu tak ada p'cik di Kuala Lumpur ni

Sebelum ini, acu ada terbaca dalam blog V.I.C
sms yang lebih kurang samaa cuma beza nya
acu daripada "p'cik"...VIC pula daripada "ayah"

Macam-macam cara orang nak menipu sekarang ni
harap kawan-kawan semua berhati-hati ya...



p/s:: kalau ada sesapa yang rajin, sila la call nombor tu






"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

11 xoxo:

Nadia arRumaisha said...

saye pun dapat sms lebih kurang camtu tp gune perkataan ayah... sangat teruk mereka ni...

mizzyN said...

hoh nombor telefon pun bukan no biasa 012,3,4,6,7,8,9 tetiba nak top up. musykil.

erisya nor said...

ish!ish! kreatif betul penipu ni....sape yang ada pakcik sure terkena kan? akak pulak byk dapat emel dari 'bank' ...

hysman said...

itu nombor indon cilabai tuuu...
huhuhuu..
sengal sungguh p'cik itu....
huh....

diriku said...

em..npe la nk suruh org kn..topup la sdri..xpun mntk tln si polis tu yg topup..he2

@cu SaYaNg said...

Nadia::

tu la psl..teruk betul...

@cu SaYaNg said...

mizzyN::

tau x pe...pelik kan??

@cu SaYaNg said...

kak erisya::

kalau emel,x yah cite la kak..
memang belambak...menang loteri lah..dari microsoft lah..macam2

@cu SaYaNg said...

hysman::

orang ckp org indonesia yg selalu menipu tu...

@cu SaYaNg said...

diriku::

hehehee...ada ke polis yg nk tolong top up kan yang oi??

merlot said...

balas lah balik... "tanya dia, bila ko jadi pakcik aku???" gyahahaha