Followers

Macam Kenal Je...

Tuesday, November 1, 2011

Hari Jumaat lepas, balik dari kerja acu lepak tengok TV
rancangan Spices Routes 4 kat TV3

Menceritakan perjalanan chef apa ntah nama dia
mencari makanan di Turki
salah satu tempat yang dia pergi ialah Konya
melihat cara orang Turki membuat kebab kambing

Sedang asyik menonton makcik Turki tu masak
tiba-tiba acu terpandang kelibat seorang lelaki Turki dalam rancangan tu

"Eh..macam kenal je mamat tu.."


Bila dia closed up...sah...memang sah
lelaki tu ialah tourist guide masa acu ke Turki 2 tahun lepas
[klik sini, sini, sini, sini, sini, sini, sini dan sini]
dan kebetulan nya Konya adalah salah satu tempat yang acu lawati

What a small world...mungkin rombongan Spices Routes 4 tu
menggunakan khidmat dia sebagai tourist guide
sebab tu dia boleh muncul dalam rancangan Spices Routes
tapi terlupa pula nak snap gambar dia masa tu

Nie le rupa tourist guide acu tu...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

acu dah lupa dah nama nya...selak balik archive blog
tak jumpa pula nama dia...acu lupa tulis kot
terus la teringat segala kenangan kat Turki
iskh...bila lah boleh ke sana semula?? emmm....




Photobucket

"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

6 xoxo:

Kakzakie said...

Nostalgia kembali berputaran acu... Tapi mesti seronok bila terkenang semula kan.

@cu SaYaNg said...

kakazie::

tu la pasal kak...rindu pula nak ke sana...huhuhu

gadisBunga said...

jom gi turki!!!


*ada juga gunanya tulis dalam blog kan acu? boleh selak balik bila nak recall atau bila dah terlupa. :D

Eri-chan said...

acu ni best la tiap2 tahun jalan2 ke luar negara..

@cu SaYaNg said...

GB::

thn depan dah plan ke tempat lain la..x de planning nak ke Turki pun :)

@cu SaYaNg said...

Eri-chan::

ada rezeki lebih boleh la pegi..kalau tak, dok diam2 kat Malaysia nie...hehehehe