Followers

~Ada Lagi Open House~

Sunday, October 26, 2008

Hari sabtu acu bangun awal pagi...
niat asal nak basuh baju...
tapi bangun tido je terus acu capai novel kat sebelah
sambung baca novel sampai abis
punye la tak sedar...tengok2 jam je dah pukul 12 lebih...
masyaAllah...nak basuh baju apa nye
pukul 2.15 janji dgn maziah nak pi umah kak tim

emmm..sempat basuh 1 round je...
tunggu mesin putar, acu lipat baju2 yg ada dalam bakul
sambil melayan dvd...cite Pensil...
siap sidai baju dalam pukul 1.30
terus le capai towel...mandi...
hehehehee...lewat betul anak dara nie mandi.. :D

abis mandi pukul 2 lebey...terus siap le...
iskh..sempat ke nak kejar 2.15 nak jumpa maziah nie...
jawapan nye...memang le tak sempat...hehehehe
nasib baik le maziah sms, dia pun tengah siap gak
hasil nye 2.30 baru acu gerak dari umah...

sebenar nye acu ingat2 lupa jalan nak ke rumah kak tim nie
disebab kan acu pi sorang, tu sebab acu janji jumpa dgn maziah
dia pun pi sorang gak...sekurang2 nye ada le teman....

ramai nye orang kat umah kak tim...
besar2 an dia buat open house kali nie
kak tim pun buat konsep gerai gak...
kedudukan umah dia di corner lot
sesuai le buat konsep gerai nie...
antara gerai makanan nye

:: yong tau foo
:: nasi beriani + ayam masak merah + dalca
:: otak-otak
:: ABC (sangat sedap)
:: char kue teow
:: ayam golek
:: kuih muih...kebanyak kan kuih sarawak. sebab kak tim org sarawak

sebenar nye majlis di umah kak tim mula dari pukul 10 pagi lagi
tapi pagi nye tu dibuat majlis doa selamat
sempena dia abis PHD aritu...(refer entry BOSS KONVO)
jamuan raya lak mula jam 2 petang onwards...
jamuan nie sebenar nye 3 in 1
1- doa selamat
2- jamuan raya
3- majlis perpisahan

lepas nie, bermula 3 November kak tim akan berpindah ke fakulti
dia akan bergelar pensyarah di Fakulti Sains Komputer lak
dia tak akan lagi menjadi bos acu...uhuk..uhuk..uhuk..
sedih gak...bila dia dah nak pegi nie...
sebab tu le majlis nie dia buat besar2 an...

acu & maziah lepak kat umah dia sampai pukul 4.30petang
sebelum balik tu sempat le snap 2 keping gambar

nie acu & kak tim




nie acu & Pakcik Sidi (ayah kak tim)


sedara mara dia yg lain tak sempat nak bergambar
semua nye bz...
lepas je bagi duit raya...salam dgn sedara2 dia
terus le kitaorg balik...

TO KAK TIM ::

"A zillion thanks to u atas semua tunjuk ajar akak pada saya
since saya mula bekerja 2001 until now.
I really appreciate what have u done to me.
THANK YOU SO MUCH. i wish u all the best...
Semoga akak lebih berjaya di tempat baru.
ada rezeki insyaAllah tahun depan kita ke Turki sama2
dengan syarat projek Turki nie berjalan dengan lancar ;)"

0 xoxo: