Followers

~Open House Lagi?~

Saturday, October 25, 2008

Memandangkan semalam ada lah ari jumaat,
org2 yg keje gomen nie rehat nye panjang le sikit dari biasa
(erk..org private pun rehat pjg gak ke??)
maka nye kawan2 acu ada yg amik kesempatan nie
menjemput kami semua makan2 ke rumah diaorg...

Rumah Pertama :: Rumah Kak Mah

Pukul 11.30am, acu & suria bergerak ke Warta kat Bangi
tujuan nye nak beli hadiah untuk diberi pada Kak Mah
sempena konvokesyen nye Isnin lepas...
sori kak mah, sebenar nye acu tak tau langsung yg kak mah konvo
lain kali kabar2 kan le...leh gak acu pi celebrate sama dgn akak

Setel membeli acu call kak noraida, sebab acu tak tau jalan nak ke rumah mak kak mah
so, acu janji jumpa kak noraida kat stadium kajang...
kami sampai kat umah kak mah dah nak dekat pukul 1pm..

menu utama kak mah...nasi putih + lauk pauk...
ada rendang daging + ayam masak merah + udang masak tempoyak +
gulai ikan kering & nangka + tembikai + dadih jagung
huhu...apa nak makan nie ek...dah la diet
aduss...berat nie menu2 nye...
akhir nye, acu ceduk serba sedikit lauk pauk nye...
erk...sedikit ke macam nie?
banyak sebenar nye....adusss


lama gak lepak kat umah kak mah nie
maklum le dah lama tak jumpa...
sebenar nye kak mah nie dulu opismet acu
tapi lepas dia naik pangkat ke programmer
dia ditukar kan ke jabatan lain

sambil berborak, sambil le bergambar...
acara wajib mana boley tinggal kan....hehehheee

nie gambar acu & penyelia projek acu masa final year degree aritu
nama dia Puan Zaiton....


nie lak gambar acu & kawan2 + tuan umah...
let me introduce to u all ok...
from left is, ayu, acu, kak aida & suria
yg duduk kat depan sekali tu le tuan umah nye...kak mah


nie gambar acu & suria


nie lak rombongan yg naik keta kak aida kecuali kak mide
from left kak ikin, kak zana, kak mide, kak wan & kak faridah



nie gambar acu depan umah kak mah
best kan umah dia...umah kampung
sejuk je rasa....angin sepoi2 bahasa tu buat mata
jadi ngantuk bila perut dah kenyang


pukul 2 kitaorg bergerak lak ke rumah kedua....


Rumah kedua :: Rumah Ikhwan

Destinasi kedua nie umah Ikhwan...
dalam entry sebelum nie acu dah penah beraya ke umah dia
tapi masa tu dia tak buat masak2 macam nie pun
acu & geng just singgah sebab kebetulan ada dekat area umah dia
tapi ari nie, memang wife dia masak
and jemput kawan2 datang makan kat umah dia

wife ikhwan, emi nie memang le pandai masak
beruah le si ikhwan nie...padan le dia makin bulat je
hehehee...jangan marah ek...
emi masak soto + rendang ayam + rojak buah + kek coklat
sangat sedap....acu makan kuah soto,rojak buah & sepotong kecik kek
credit to emi....sedap semua nye...



nak makan lebih2 pun perut dah kenyang
maklum le kat umah kak mah tadi semua makanan nye heavy...
time rehat abis pukul 2.30
tapi pukul 3 lebey baru gerak balik opis...
beraya le kata kan...hehehehee

sebelum balik tu sempat le snap sekeping gambar dgn anak dia
nie gambar acu, suria & irdina (anak ikhwan)



Thanks to KAK MAH & IKHWAN...
semoga Allah murah kan rezeki both of you....Amin.....

0 xoxo: