Followers

~Open House~

Monday, October 13, 2008

Semlm petang acu & Maziah (my 2nd bos) pi beraya
ada 2 open house untuk ari semlm...
semua nye di buat di sebelah petang...
umah
Fea & umah Suria

Maziah dtg amik acu kat umah dalam pukul 2.10pm
hala tuju pertama umah si Fea nie le dulu
sebab umah dia area pasar borong je
kira dekat le dengan umah kitaorg nie...

elok je sampai kat kawasan umah Fea
mak oi...ujan...x ingat nye...lebat gile...
terpaksa le si husband Fea payung kan kitaorg
dari kereta...memandang kn dlm keta
cik Maziah nie x de payung...

menu utama nye nasi himpit kuah kacang + lodeh
pastu ada mee bandung, ayam masak merah & sate
disebab kan acu masih lg dalam diet
maka nye acu cuma makan kuah mee bandung
yg mengandungi sayur2 & ayam masak merah

ingt kan nak tunggu makan sate
tapi sate nye lum ready...
tak dapat le nak tunggu
sebab kitaorg nak bergerak ke rumah suria lak

sebelum balik tu sempat le snap 1 gambar dgn Fea & Maziah
tp amik kat luar umah sbb kat dalam ramai org
segan lak... :D


dalam keadaan ujan lebat kami nie redah menuju ke KL
lebat gile..dengan kilat nye...
iskh...mmg menyeram kan & menakut kan...
sampai kat umah Suria dalam pukul 4.30pm
kat KL tak ujan pun...setitik pun x de..

menu makanan Suria lak soto + mee kari + rojak buah
ada karipap, jeruk buah, coklat, agar2
rojak buah tu rasa nye mak dia buat kot...
pedas nye mak oi...tak t'gmbr dgn kata2
acu yg memang suka makan pedas pun tak leh nak tahan
separuh jalan je makan....
tapi soto dia memang sedap...

lama gak le lepak kat umah Suria nie
sebab org ramai sgt...nak lalu keluar balik susah
maka nye terpaksa la tunggu sampai org abis dulu...

sambil dok sembang tu tetiba datang lak si Dida & family
Dida nie dulu keje sama opis dgn acu
pastu dia dah dapat tetap pindah ke opis lain
husband dia si Shah nie sama study masa kat UTM dulu
dah lama tak jumpa anak dia...
masa majlis bufday anak dia aritu, acu tak dapat pi


dah makin berisi acu tengok Dida nie...
hehhehee...jgn marah ye Da...

lepas sembang kejap dgn Dida nie & melayan keletah Sri (anak buah Suria)
dalam pukul 6 tu kitaorg minta diri le...
rasa dah lama sangat dah lepak situ
org lain dah bertukar ganti
kami tak balik2 lagi...hehehehhehe
sampai umah dah nak dekat pukul 7
sebab jalan jam sikit...

snap le sekeping gambar dengan Suria, Maziah & Dida

5 xoxo:

JHaZKiTaRo said...

salam syawal dari bumi Dublin, Ireland. Jemput2lah singgah ke blog hamba.. :)

@cu SaYaNg said...

tq kitaro sebab sudi melawat blog saya...salam perkenalan utk awk..
Selamat Hari Raya Aidilfitri...

fealize_eleanoer said...
This comment has been removed by the author.
fealize_eleanoer said...

aduhhhh...mengapakah rupeku yg serupe perompak x siap itu dipublish noksss...??

mengapakahhhh??? apakahhhh???

owhh...tidak..terkena tianggggg!!

@cu SaYaNg said...

ala nyah...
kalu dah cantik,rupe perompak x siap pun tetap maintain cantik...hehhehehee...