Followers

~Open House Lagi~

Sunday, October 19, 2008

Destinasi Pertama ::

Lepas je majlis konvo tu
acu & maziah balik opis jap...
solat zohor lepas tu terus le bergerak ke rumah Ummi Fetty...
dia buat open house ari nie...
kak ikin & che nah gerak dulu...

on the way ke sana, ujan turun...
nasib baik masa sampai kat umah ummi ujan dah mula berenti
masa tu org tak berapa ramai lagi

ummi nye main meal nasi dagang + laksam...
tapi ada gak le di sediakan nasi himpit + serunding ayam & daging
acu makan laksam...jangan tak tau disebab kan terlalu lapar
acu makan bertambah...adus...dah ilang dah rasa diet tu
uwaaaaaaaaaaaaa.....tu le akibat nye if acu skip breakfast
dah tu laksam dia lak sedap...uhukkss...

bila orang dah makin ramai, acu & maziah pun minta diri le pulak
lagi pun dah janji nak pi beraya rumah kak ikin lepas nie
kak ikin & che nah dah gerak dulu tadi...
lepas salam & bagi duit raya pada anak2 dia
so, kitaorg terus le gerak ke rumah kak ikin lak...

sori le tak de gambar, acu terlupa nak snap...
nie semua gara2 lapar...(teruk nye acu nie..)


Destinasi Ke-2 ::

kat rumah kak ikin nie, dia tak de buat apa2 spesel pun
lagi pun kitaorg sebenar saje singgah sebab kebetulan
rumah kak ikin & rumah ummi memang dekat
so, dah alang2 pegi umah ummi lajak terus le ke rumah kak ikin

kak ikin hidang kan kuih raya je...
ok gak le tak de makanan berat sebab perut dah kenyang sangat
maklum le makan tadi bertambah...
iskh....sedey lak bila teringat banyak makan tadi

lama gak kitaorg lepak kat sini...
tapi maziah gerak awal daripada kitaorg
kata nye ada hal...
kitaorg lak ada agenda lain
acu, che nah & kak ikin nak pi beraya lagi lepas nie

so, dalam pukul 4 lebey tu kitaorg pun
bergerak ke destinasi seterus nye lak
kak ikin + 2 anak dia naik 1 keta dgn acu
che nah + anak2 naik 1 keta

sempat le snap beberapa gambar kat umah kak ikin nie
nie gambar acu, kak ikin & 2 anak che nah




Destinasi Ke-3 ::

destinasi ke-3 nie terletak kat area Bangi
tak jauh pun dari umah kak ikin tadi
nie jemputan open house daripada vendor kitaorg, IP Fokus
dia buat jamuan sempena opis baru diaorg

masa kitaorg sampai pukul 4 lebey orang dah tak ramai sangat
antara menu utama nasi beriani + ayam masak merah + kambing golek
sate + nasi himpit + lemang + char kue teow + laksa
tapi sayang nye masa kitaorg sampai
kambing golek & char kue teow dah abis...
tak de rezeki kitaorg le...

acu makan sate ayam je....
adus...makan lagi...hahahahahaha
memang le ari nie diet acu out...
almost 10 cucuk gak le acu makan...
iskh...banyak nye...
pastu acu rasa 2 sudu laksa share dgn che nah

lepas semua setel makan, kami pun minta izin le nak beredar
ada lagi satu umah nak pi beraya nie...
sian budak2 nie, semua ingat diaorg dapat duit raya
tapi tak de pun...agak nye sampul duit raya tokey dah abis kot
heheheheee....




Destinasi Ke-4 ::

nie kira destinasi terakhir la nie...
last minit baru call tuan rumah bgtau kitaorg nak pi beraya
nasib baik le tuan umah on the way balik
so, ada la rezeki kitaorg singgah sana
tapi awal2 dah pesan, tak yah sedia kan apa2 sebab semua dah kenyang
saje je nak singgah beraya sebab area umah nye dekat situ je

destinasi ke-4 nie umah Ikhwan...
nie first time acu pi rumah dia
setiap tahun dia buat open house tapi acu tak penah dpt datang
ada je halangan nye...
akhir nye semalam, sampai gak acu kat umah dia

Ikhwan nie dulu opismet acu
tapi dalam 2 tahun lepas dia ditukar kan ke bahagian lain
so, berpindah la ke opis lain lak...

kat umah dia nie memang lama kitaorg lepak
daripada pukul 5.30 smpai le pukul 8 mlm...
hahahahaa...nasib baik le tuan rumah jenis tak kisah
dia suka kitaorg lepak lama2...
acu siap baring2 lagi rehat kat bilik dia

lepas maghrib dalam pukul 8 lebey baru kitaorg gerak balik
terima kasih le ikhwan & emi sebab sudi melayan karenah kami nie



acu antar kak ikin + anak2 dia kat dewan besar UPM
husband dia tunggu kat sini
lepas tu terus balik umah...
letih....penat.....ngantuk...semua nye bercampur....

TO ALL YANG MENJEMPUT KE RUMAH DIAORG, ACU UCAP KAN TERIMA KASIH
SEMOGA ALLAH MURAHKAN LAGI REZEKI KORANG SEMUA...AMIN.....

2 xoxo:

azlin hashim said...

Bestnyer, berjalan n mkn saja kerjanya..

@cu SaYaNg said...

best tu mmg le best
tp selera nye tersekat
uwaaaaaaaaa.....