Followers

~Open House Lagi~

Friday, October 17, 2008

Tengahari tadi, Kak Nisah (my opismet)
jemput pegi rumah dia...dia buat open house
uiks...opes house ari keje ke?
yes...sebab nye ari nie jumaat...
gov rehat nye pjg..sebab tu lah dia boleh buat open house ari nie

so, dalam pukul 12.30 tadi acu, suria + kak win
bergerak le menuju ke umah kak nisah di Bangi
kawan2 yg lain ada yg dah gerak dulu...

emm...nyum..nyum..nyum...
sedap nye lah tengok menu kak nisah sedia kan...
acu tergoda tengok ketupat & rendang ayam...
tapi apa kan daya...diet menyekat acu untuk makan bende tu semua



menu nye mee hailam + ketupat nasi (buat sendiri tau..) + kuah lodeh
+ kuah kacang + rendang ayam + kek + kuih muih + tembikai
acu makan kuah mee hailam & sedikit rendang ayam
eeeee....tersangat la sedap nye rendang ayam & kuah mee hailam tu

cuba tengok gambar acu & suria nie...
both of us berbeza size badan but cuba perati kan size pinggan lak??
macam tak caya kan si kurus memegang pinggan yg lebey besar dr si gemok..
hahahahahaa...kesimpulan nye?? buat le sendiri simpul nye..kui..kui...


tengok le maziah makan...dah tak toleh kiri kanan dah...
hahahahaa...sebab terlalu sedap...(jgn marah ye cik yah..)


lama gak le lepak sana...dari mula org solat jumaat
sampai le org balik solat jumaat...
lepas solat jumaat nie, kaum2 lelaki lak punya turn


tapi yg pompuan nye tak gak berganjak...hehehehee
biasa le...bila ramai2 berkumpul mcm nie
byk bende yg nak diborak nye...syok woooo...






dalam pukul 2 lebey tu kak win ajak balik
sebab dia nak kena antar anak dia pi sekolah agama lak
tinggal le kakak2 yg lain tu berborak dengan kaum2 lelaki
sambil teman diaorg makan

terima kasih daun keladi kak nisah...
thn depan jgn lupa jemput lagi...heheheheee
memang sedap kak nisah masak...

7 xoxo:

razifembi said...

acu kalau bertudung mmg cantik . . .

tapi sayang ada terexpose gambar yg tak pakai tudung .

maap..maap....selamat hari raya ...

regards,

razifembi, penang

aramis2177 said...

Piah dearie...
huhuhuhu....sedapnyaa makan2 open house kawan hang nooo...sayang hang diet lak....iskk..iskkk...sungguh tabah hang noo..kalau aku mau ntah berapa kali terbabas dah diet aku tuh..TAAT hang nooo!huhuhuhu....
anyway...
take care dear...

aku_suria said...

Hahaha.. patut la beria-ia suh aku baca blog ko ehh.. rupa2 nya kutuk pinggan aku besar.. cess.. takpe2.. mmg ari tu aku terover mkn sket.. laparr..pastu sedap lak mee tuu.. hehhee..

@cu SaYaNg said...

razi doa kan acu kekal bertudung ek..i'Allah niat nak ke arah tu dah ada.semangat nie je x kuat..

@cu SaYaNg said...

farah wei...kadang2 ada gak terbabas diet aku..huhuhu...risau nye

@cu SaYaNg said...

hahahhaa...ampun kak su...sbnr nye aku baru terperasan psl pinggan tu masa upload gmbr tu...hehehehe

miss maziah alis said...

alehai..gaya org lapo bebeno nampaknye gue..tp rendang ayam tu mmg bestt..yummy..