Followers

Contest Aku Dan Kereta - Update

Monday, January 10, 2011

Tadi acu "berjalan-jalan" ke blog kawan-kawan
tiba-tiba tertarik dengan blog Didot; wife officemate acu
tertarik dengan contest yang dianjurkan nya
hati membuak-buak nak join..sebab contest nya mudah..hehehe

Antara syarat yang diperlukan (update on 11-01-2011)::
(acu kena update semula entri ni sebab sebelum ni syarat nya tak jelas)

1- Jadi follower blog Didot & Lurve Shoppe - checked
2- Letak gambar banner kat side bar - checked
3- buat entry pasal contest ni..letak gambar anda dengan kereta SENDIRI kemudian
cerita lah apa saja pasal kereta tu - checked
4- Tinggalkan link entri pada ruangan komen - checked
5- Tag 3 rakan - checked

Sekarang jom baca cerita acu::

Gambar acu dengan kereta terlalu banyak...tapi memandangkan
syarat nya memerlukan kereta sendiri so, nie antara gambar
terbaru acu dengan kereta kesayangan acu...
masa nie masih panas lagi nie baru keluar oven...hehehee


Apa yang best dengan kereta acu ni?

Acu beli kereta ni daripada kawan kolej acu
model asal kereta acu ialah Proton Satria dengan kapasiti enjin 1.6
dan warna asal adalah hijau lembut...

acu mula "membina semula" kereta ni pada tahun 2008
idea untuk "bina semula" nie dicetuskan oleh Mr.EE
Jadi Mr.EE yang banyak membantu acu untuk
memastikan misi ni berjaya ...Thanks a lot dear
langkah bermula dengan membeli half cut mitsubishi lancer libero GT

Sekarang kereta nie dah di upgradekan kepada 1.8cc
jenis enjin Dohc 4 silinder dengan turbo charge
dengan kekuatan 212 kuasa kuda...
sebab tu acu balik kampung di Utara sana cuma 3 jam saja...hahahaa
(belagak gile...ayat tak boleh blah..hahahhaaa)

Bumbung nya, acu tukar kepada bumbung sun roof Mitsubishi Mirage Cyborg
Sport Rim yang acu gunakan jenis Volk racing Rays Engineering
manakala Disc Brake nya pula daripada Mitsubishi Lancer Evolution III
2 seat di bahagian depan daripada seat Mirage Cyborg

Kereta ni masih belum sempurna sepenuh nya
banyak lagi yang perlu ditukar...antara nya stering
stering kereta acu dah beli untuk tukar baru daripada jenis MOMO
tapi Mr.EE asyik sibuk saja, belum ada masa nak tukar
sport rim pun nak kena make up kan semula supaya lebih shining

Oh ya...untuk menampilkan kelainan pada kereta acu ni
acu tukar kan warna nya kepada warna Proton Satria NEO R3 Lotus Racing
satu dalam berjuta kereta di Malaysia...hahahaa
acu kena berterima kasih kepada Mr.EE & Mr.Toman
atas pemilihan warna ni dan memastikan ianya sama sebiji dengan Lotus...
(pening kepala fikir nak warna apa...)

So, itu sahaja lah serba sedikit penerangan mengenai
kereta dalam gambar di atas...


Acu nak tag::
- JD
- Jinkamen
- Eri-Chan





"SomeDay I Will Be Queen' But I Will aLways Be MyselF"

14 xoxo:

jinkamen said...

salam
thanx acu mentag saya..nanti saya buat yek...hehehehe

The Red Rambutan said...

Waaa... bestnya gambar acu tu. Kita pernah naik keta Chevy Camaro, tapi yang versi buruk punya masa study dulu, exzos asyik meletup je. Itupun member punya. Kalau tak silap kereta tu Jejai yang punya kan? kan? kan?

@cu SaYaNg said...

jinkamen::

buat jangan tak buat ye...hehehee

@cu SaYaNg said...

En.Red::

erk..gambar dah tukar...hahahaa
tadi syarat nya tak jelas..
terpaksa la karang semula

The Red Rambutan said...

Acu- uishhhh, hebat kereta ni. takut kita nak ajak race. Makan asap je lah aku gamaknya. Good Luck Acu!

@cu SaYaNg said...

En.Red::

poyo..perli aaaa tu... :P

hysman said...

perghhhh....
mengancam kete cu...
jeles betul ade sejibik satria yg disolek..
mantop cu..
gewd luck moga menang..
hehehehh

Eri-chan said...

acu ni giler minat keta rupanya... pergh...tag saya pulak tu...end of contest bila pulak...?

@cu SaYaNg said...

hysman::

makasih..makasih...makasih...hehehe

@cu SaYaNg said...

Eri_chan::

minat yang dipupuk daripada Mr.EE..

a'ah ek..tarikh tutup acu tak letak lak..mungkin Eri_chan leh tgk kt blog tuan tanah kedaung sendiri ek..
heheheee

gadisBunga said...

wiwit! semat gilet ah kete ni. wuhuhu~

@cu SaYaNg said...

GB::

hahaha...makasih...tapi lum complete lg tu...byk lg nk kena buat

DIDOT said...

salam maulidur rasul..
didot da dtg skodeng..
n syarat2 sume complete..
gud luck k..;D

DIDOT said...

tahniah!!..
jemput singgah blog yek..;D